Lukijoilta: Näinkö hoidetaan kaupunkimme tunnetuinta kohdetta?

Opin Aalto-keskuksessa toimivan Seinäjoen kaupunginteatterin pitkäaikaisena hallitusaktiivina ymmärtämään millaisen valtavan ponnistuksen seurakunnan ja kaupungin päättäjät ovat aikanaan tehneet. Tapasin paljon teatterialan taiteellisesti lahjakkaita ihmisiä, jotka ihastuksesta huokailivat eteläpohjalaisen kaupungin suurta saavutusta.

Jo vuosikymmeniä Seinäjoella asuneena olen kuitenkin joutunut kummastelemaan monien vähättelevää suhtautumista Aallon suunnittelemaan keskukseen. Nytkin tuntuu siltä, ettei kaupungin elimissä haluta ymmärtää sitä tosiasiaa, että Unescon listoille pääsy vaatii myös Aalto-keskuksen ympäristön rakentamista niin, että se olisi Unescon vaatimusten mukainen.

Timantilla tulee olla arvoisensa kehys. Alvar Aallon säätiö ja museoviranomaiset ovat selkeästi vaatineet arkkitehtikilpailua samoin kuin paikalliset Aalto-aktivistit. Miksi asian hoitaminen tökkii? Kaupunkilaisten olisi hyvä tietää

Sedun puheenjohtaja on puhunut oppilaiden tarpeista ennen muita näkökohtia. Puheenvuoro kuulosti hyvin halvalta. Jokainen on sitä mieltä, että oppilaille koulu tehdään. Mutta miten ja mihin? Sitä olisi ammattikoulun päättäjien pitänyt paremmin harkita ennen kuin kiireellä lähdettiin purkuhommiin.

Nyt asiassa on jo kiristyksen makua.

Nyt pitäisi ymmärtää, mikä valtava matkailumerkitys Unesco-kohteella tulee olemaan.

Pentti Kallio

Seinäjoki

Kommentoi