Lukijoilta: Nämä vihreät puunhalaajat

”Tiesitkö tätä? Vihreiden nykyisen puheenjohtajan Maria Ohisalon puoliso on töissä öljy-yhtiössä, joka toimittaa polttoaineita St1:lle, ABC:lle ja Shellille”

Perheen aviopuoliso tosiaan on töissä NEOT yhtiössä, myymässä huippupalkalla fossiiliin pohjautuvaa öljyä yhtiössä, josta SOK omistanee 51 prosenttia ja St1 49 %. Liikevoitto pyörinee 3 miljoonan euron seutuvilla.

Samaan aikaan aviopuoliso, ministeri Ohisalo itse istuu sen kuuluisan Audin takapenkillä huimilla tuloilla. Yhteiset vuosiansiot lähenevät kohta puolta miljoonaa euroa vuodessa. Viherkommunisti samaan aikaan, kun perheen isäntä myy öljyä, emäntä paasaa kansalle, että on irtauduttava fossiilisista polttoaineista. Kivihiilestä, lämmitysöljystä ja polttoturpeesta on luovuttava 2020-luvulla, maakaasusta ja öljystä 2030-luvulla ja ilmastonmuutosta kiihdyttävistä vero- ja yritystuista on luovuttava pian. Niitä maksetaan yli miljardi euroa. Fossiilisten tukemisen sijaan uusiutuva energia tarvitsee mittavia investointeja. Ohisalo jatkaa: ”Kasvatetaan hiilinieluja, eli sidotaan hiiltä metsiin ja peltoihin. Tähän asti metsänomistajille on maksettu vain hakkuista, metsänomistajille ja maanviljelijöille on alettava maksaa myös hiilinielujen kasvattamisesta”.

Ihmetellä täytyy, että näitä vihreitä puunhalaajia edelleen joku uskoo, ja että maapallo pelastuu sillä, että luovutaan, säästetään ja siirrytään takaisin niukkuuden aikaan, siihen punaiseen tupaan järven rannalle ja perunamaahan.

Erittäin falskilta minun mielestäni kuulostaa nykyisen sisäministerin edustajan lausumana, että ”politiikassa tärkeää on sosiaalisen oikeudenmukaisuuden yhdistäminen ekologiseen kestävyyteen”, kun talon isäntä samaan aikaan myy suu vaahdossa öljyä ja emäntä paasaa samaan aikaan tuutin täydeltä ekologisesta kestävyydestä. Ja edelleen emännän mielestä ennaltaehkäisyn edistämisen ja eriarvoistumisen torjunnan pitäisi olla politiikan keskeistä sisältöä kaikilla politiikan aloilla”.

Voi tätä populismia. ”Minä vain kysyn, mihin tarvitaan sertifikaattipuoluetta hallituksessa. Mihin sitä tarvitaan. Kyllä ympäristöasiat kyetään hoitamaan ilman vihreitäkin,” sanoi Paavo Lipponen.

Paavo Peltola

Kälviä

Kommentoi