Lukijoilta: Navalnyi ja kolme meppi-kääpiötä

Ilkka-Pohjalaisen pääkirjoittaja tuomitsi 23.9. kolme suomalaista meppiä ”poliittisiksi kääpiöiksi”, koska he äänestivät tyhjää EU:n Venäjää koskevasta päätöslausumasta, jossa tuomittiin mm. Aleksei Navalnyin murhayritys; sen mepitkin tuomitsivat.

Vanhentunut termi ”kääpiö” halventaa lyhytkasvuisia. Heinäluoma on pitkä, Pekkarinen lyhyt, Kumpula-Natri vahva ja komia. Kukaan heistä ei ole ns. älykääpiö, ei sinne päinkään.

Pääkirjoitus on lehden virallinen kanta. Ennen kuin Ilkka-Pohjalainen halventaa poliitikkoja, kannattaa perehtyä tuomittujen synteihin.

Nythän kolmikko tuomitsi Navalnyin myrkytyksen, kuten jokainen täysjärkinen ihminen tietenkin tekee.

Miksi he eivät yhtyneet EU:n päätöslauselmaan? Siksi, että se sisälsi paljon muutakin, kuten taloudelliset pakotteet Venäjää vastaan.

Pari päivää sitten BBC:n Hard Talkissa esiintynyt Navalnyin ”henkilöstöpäällikkö” ja itsekin vainot läpikäynyt ystävä Leonid Volkov sanoi, että Venäjälle ei missään nimessä pidä asettaa taloudellisia pakotteita, koska silloin Kremlissä avataan shampanjapullo. Saadaan vain uusi osoitus siitä, että länsi on Venäjän vihollinen, joka haluaa kurjistaa kansalaisten elintasoa. Volkov sanoo, että pakotteet pitää kohdistaa täsmäiskuina venäläistä rahaa peseviin oligarkkeihin, Putinin lähipiiriin. Silloin niillä on todellista vaikutusta.

Ajatellaanpa, että Suomea johtaisi diktaattori Sauli, joka yrittäisi tuhota julmasti kaikki poliittisen vastarinnan idutkin. Olisiko oikein, että kansainväliset yhteisöt asettaisivat Suomelle vuosiksi taloudellisia pakotteita, joista kärsisivät tavalliset kansalaiset, jokainen perhe? Kumpaa kannattaa uskoa Volkovia vai Ilkka-Pohjalaisen pääkirjoittajaa?

Halpahintaista oli leimata omaa järkeään käyttävä suomalaiskolmikko peitellysti Neuvostoliiton ajan tapojen perillisiksi. Vähemmästäkin halventamisesta voi mennä usko Ilkka-Pohjalaisen puolueettomuuteen.

Kari Uusikylä

Vaasa

Kommentoi