Lukijoilta: Neljään on helppo laskea

Maa saa kohta uuden hallituksen, jopa odotettua nopeammin. Ulkopuolisille jäi kuva, että kaikki vain sujui kuin unelmaa. Vieläkin on kuherruskuukausi päällä.

Taustalla pyörii kovalla voimalla matematiikan tunti, jossa lasketaan neljään. Sauli Niinistöllä on aikaa vielä noin neljä työvuotta, mutta lukua jo otetaan. Juha Sipilän pyörähteleminen on jo niin rivakkaa, että hän saattaa jo haaveilla seuraavasta keskustan presidenttiehdokkaan paikasta. Olisiko Esko Ahon ajatuksissa jotakin tähän asiaan liittyvää? Entäs sitten Olli Rehn?

Antti Rinne valitsi EU-komissaariksi Jutta Urpilaisen. Eero Heinäluoma on varmasti pahasti pettynyt. Hänelläkin ilmiselvästi on haaveita presidentin paikasta. Antti Rinne ei nyt häntä valinnut. Kun Jutta Urpilainen pääsi EU-komissaariksi, hänelläkin voisi olla mahdillisuuksia SDP:n presidenttiehdokkaaksi.

Kokoomuksen pakka on tässä asiassa vielä pahasti levällään. Kanerva käy varuilta vihillä. Ties mikä kiinnostaa? Orpon kortit eivät ole vielä parhaat mahdolliset näihin taisteluihin. Kokoomuksen Paula Risikon pitäisi nyt päästä eteenpäin, jos jotakin aikoo. Mutta onnenpyörä pyörii, ties mihin se pysähtyy.

Perussuomalaisten presidenttikuviot ovat pahasti auki. Ei Halla-ahonkaan profiili kaikkeen riitä.

Vihreitten presidenttipelistä haaveilevat juuri ministeriksi noussut Pekka Haavisto ja meppi Ville Niinistö.

Liian ”flikkaanen” Lii Andersson tuskin näistä tehtävistä on vielä kiinnostunut. Entäs sitten Merja Kyllönen?

Kristillisdemokraatit ja ruotsalainen kansanpuolue voivat hyvinkin hakeutua vaaliliitoihin presidenttikysymyksessä.

Niin tai näin, mutta presidenttipeliä hyvinkin voidaan jo pelata täyttä häkää. Sopisiko tähän latinankielinen lause Veni, vidi, vici. Tulin näin voitin. Kangasteleeko tällainen lause jo monen poliitikon mielessä?

Katriina Risku-Vartiainen

Vantaa

Kommentoi