Lukijoilta: Niin sanottu tehoyhteiskunta tuhoaa ihmiset ja yhteiskunnan?

Kun seuraa tapahtumia ympärillään, eri ihmiskohtaloita arjen pyörteissä, niin joutuu pakostakin miettimään, ketä tai keitä varten yhteiskunta ja sen eri instituutiot aikanaan perustettiin ja ovat olemassa?

Henkilökunnat piilottelevat monien lukkojen ja salasanojen takana, puhelinvalinnat määrittelevät ja ratkaisevat asiakkaan tarpeet ja mahdollisen avun, tuen. Ja todella, käytännössä, siihen on tyytyminen.

Siis keitä varten / mitä varten yhteiskunnassa, työssä ja kotona pitää meidän kaikkien koko elämänsä ajan vain juosta, juosta ja säästää?

Aika haiskahtavalta, tympeältä monesta on alkanut vaikuttaa, tuntua tämä jatkuvassa oravanpyörässä oleva ihmisen olo ja elo.

Työssä, yksityiselämässä, pärjätäkseen edes jotenkuten pitää juosta, perhe, lapset kärsivät, yhteiskunnassa mm. pankit sulkevat suurin piirtein ovensa ns. tavallisilta asiakkailta, oman tilin käyttö / raha-automaattien käyttö piti olla ilmaista, kuinkas sitten on käynytkään? Vaikeaksi on viety.

Ja mm. Kela / verovirasto pakottavat käytännössä asiakkaansa astumaan kasvottomuuden ja samalla kylmään, kopeaan jopa turvattomaksi osoittautuneeseen tietokone- ja kännykkäkulttuuriin, salasanojen viidakkoon, olivat sitten asiakkaan käytössä olevat toimimisen edellytykset mitkä hyvänsä. Ja yhä useampi ihminen alkaa olla ns. hajalla / väsynyt jopa sairas.

Ja entäpä sitten nämä yhteiskunnan heikommassa olevat ihmiset? Muun muassa aikoinaan kilpaa yhteiskunnassa järjestetty yritysmallinen vanhustenhoito? Vahva huhu liikkuu jo nyt, etteivät mm. Alavudella vieläkään asiat tässä suhteessa kunnossa. Korean pinnan alla yhä mättää, muusta maasta puhumattakaan, kuten jatkuvasti surullisina olemme joutuneet huomaamaan.

Jossakin todella mättää ja pahasti.

Ritva Ketola

Alavus

Kommentoi