Lukijoilta: Nuoret ajattelevat liikaa ulkonäköään

Katsotko ikinä peilistä itseäsi miettien, punottaako naama tuosta kohtaa tai olenko tarpeeksi laiha? Ovatko hiukset varmasti hyvin ja vaatteet muodikkaat? Monesti somessa näkee täydellisen kuvan jostakin henkilöstä. Kuva on valittu, koska se oli onnistunein. Kuitenkaan se meikattu henkilö ei ole aina kaunein. Luonnollisuus on kauniimpaa, ja jokaisen pitäisi olla oma itsensä.

Nuorilla on paljon ulkonäköpaineita. Halutaan, että kasvojen iho on sileä ja että vaatteet juuri niin muodikkaat kuin muillakin. Oikeasti kaikilla on joskus muutama jättimäinen finni keskellä naamaa. Itseään yleensä vain katsotaan eri tavalla, ikään kuin etsien vikoja.

Ensi kerralla, kun katsot peiliin, etsi sieltä parhaita puoliasi. Ajattele itseäsi positiivisemmin. Kaikki ovat kauniita omalla tavallaan. Kaikilla on erilaiset kehon muodot ja kasvot. Pitääkin hyväksyä itsensä sellaisena kuin on. Itsetuntoaan voi nostaa pukeutumalla oman tyylinsä mukaan siististi. Toisen mielialaa voi nostaa kehumalla hänen vaatteitaan tai hiuksiaan.

Riia Nisula, 8D

Pruukin yhtenäiskoulu

Seinäjoki

Kommentoi