Lukijoilta: Nyt meni överiksi RKP!

Mustasaaren kunnanvaltuuston joulukuinen kuntaliitokseen liittyvä iltakoulu oli todellinen pohjanoteeraus. RKP kulutti röyhkeästi aikaa marmattaen omasta ja ruotsin kielen asemasta uudessa kunnassa. Muutaman tunnin paatoksen jälkeen perussuomalaisille ja Mustasaaren suomenkielisten kunnallisjärjestön edustajille riitti, ja marssimme ulos tilaisuudesta.

Valtuutettujen kokoukset tulee käyttää kunnan ja kuntalaisten asioiden käsittelyyn, ei yhden puolueen itkuvirsiin.

Aamukahvit purskahtivat puolestaan näppäimistölle, kun luin uutisen RKP-nuorten ideasta lisätä kiintiöpakolaisten määrää Suomen globaalin vastuun vuoksi. Määrä nousisi nykyisestä 750:stä viiteentuhanteen. RKP:n esittämä suunta on hirvittävä. Meidän on tehtävä vastuullista politiikkaa ja nostettava Suomea suosta, eikä ajaa maatamme samanlaiseen kaoottiseen tilaan kuin esimerkiksi Ruotsia, jossa kärsitään jo pahoin epäonnistuneesta maahanmuuttopolitiikasta.

Suomi on muuttumassa koko maailman sosiaalitoimistoksi. Miksi maamme tarjoaa avokätisesti ilmaisen terveydenhuollon kielteisenkin turvapaikkapäätöksen saaneille, jotka pitäisi saada täältä ulos? Miksi rahtaisimme Suomeen lentokoneilla lisää pakolaisia, kun entisiäkään ei ole millään keinoin onnistuttu kotouttamaan suomalaiseen kulttuuriin, arvoihin ja tapoihin?

Sisäministeriön aiempien laskelmien mukaan yksi turvapaikanhakija maksaa noin 16 500 euroa vuodessa. Koko maahanmuuttopaketti terveydenhuoltoineen, tulkkeineen ja muine palveluineen maksaa Suomelle jo miljardeja euroja. Jos RKP:n kiintiöpakolaisten määrän noston laskee samoilla vuosikustannuksilla, lisähintalappu olisi yli 70 miljoonaa euroa. Kuka tämän maksaa?

Tilanne on sietämätön myös siksi, että maassa on tällä hetkellä lisäksi satoja henkilöitä, joilla epäillään olevan kytköksiä terrorismiin. Henkilöiden määrä on kasvanut viime vuosina, ja Suojelupoliisi pitää todennäköisenä, että terrorismia tukevat verkostot värväävät lisää kannattajia.

Eduskuntavaaleihin on aikaa enää muutama kuukausi. Seuratkaa uutisia siitä, millaisia levottomuuksia ja väkivaltaisuuksia muualla Euroopassa parhaillaan tapahtuu. Maamme on tilanteessa, jota leimaa taloudellinen kurjuus, perheiden nälkä, heikko työllisyys ja ihmisten eriarvoistuminen.

Vastuuton maahanmuuttopolitiikka vie tilannetta vain huonompaan suuntaan. Montako viattoman ihmisen puukotusta, raiskausta tai yliajoa Suomessa tarvitaan, että eduskunta ja hallitus ryhtyvät korjaamaan aiheuttamiaan vahinkoja ja tekemään töitä maan turvallisuuden puolesta?

Micael Westerholm (ps.)

eduskuntavaaliehdokas

Mustasaari

Kommentoi