Lukijoilta: Nyt on vaihdon aika

Kun kuntapolitiikassa tulee joittenkin kuntalaisten kannalta huono päätös, niin tavan takaa eri foorumeilla, kuten muun muassa tämän sanomalehden ”itkupalstalla”, esiintyy tuo niin tuttu voivotus ”päättäjät vaihtoon”!

Nyt on itketty sitä, että kuntavaalit siirrettiin kahden kuukauden päähän kesäkuulle muun muassa korona-tartuntojen leviämisen pelossa. Jotensakin on saanut vaikutelman, että kyseinen asia on ollut joillekin lähinnä maailmanloppuun verrattava asia.

Eikös tätä nyt voisi kääntää positiiviseksikin toteamukseksi, koska mitalillakin tavallisesti on kaksi puolta! Nythän vaalikarjalla kerrankin on aikaa asettaa ehdokkaat puntariin, katsoa onko ehdokas riittävän painava vai köykäiseksi havaittu liikojen lupaustensa suhteen.

Ainaisille päätöksistä valittajille saa todeta, että nythän te voitte vaihtaa päättäjät mieleisiksinne. Vaalikopissa on hyvä jättää jäähyväiset sille vanhalle ja tutulle ”Taavetille”! Äänestyspäätöksen perusteeksi kun ei enää tulekaan kelvata se toteamus, että ”meillä on häntä aina ennenkin äänestetty”! Vaihtoehtoja taatusti löytyy.

Maailma on kylmä paikka. Kaikesta huolimatta on syytä muistaa, että vaalipäivänkin jälkeen aurinko nousee vaikka mitään paratiisia ei tälläkään kerralla tullut.

Kuntavaaliehdokkaitten kuin sitten suurella veroprosentilla verotettuja kokouspalkkioita nauttimaan päässeittenkin kansalaisten olisi hyvä nyt jo ajoissa havahtua siihen, etteivät edes ”sosiaalisen median” sivuilla puoluekenttään katsomatta antaisi katteettomia lupauksia vaikka halu päästä kansalaisten sylkykupiksi kuinka mieltä polttelisi.

Erkki Rantamäki

Vaasa

Kommentoi