Lukijoilta: Odottaako Katri Kulmunia virkasiskojen tie?

Näillä virkasiskoilla tarkoitan Anneli Jäätteenmäkeä ja Mari Kiviniemeä, jotka olivat ensimmäiset naispuheenjohtajat ja samalla pääministerit kepussa. Anneli joutui jättämään alle aikayksikön pääministerin postinsa ja Mari Kiviniemi sinitteli sillä pestillä alun toista vuotta.

Tulleeko Katri Kulmunin tie olemaan samanlainen?

Lähtökohdat hänellä ovat paljon heikommat, mitä oli näillä ”virkasiskoilla” viisitoista ja kymmenen vuotta sitten. Hänen suurin tehtävänsä tulee olemaan nostaa keskustan kannatus sieltä laaksosta, mihin Juha Sipilä sen on johdattanut.

Katrin opit ovat kuitenkin perittynä Paavo Väyryseltä, ja se, mikä on Väyrysen asema tänä päivänä, ei ole hääppöinen. Jotain uutta pitäisi keksiä ja se, millä hän ratsasti ennen puoluekokousta, ei hyvää lupaa.

Ihme kyllä, kun Antti Kaikkosenkaan opit eivät purreet paremmin.

Saihan Katri noin 250 ääntä enemmän, mitä sai Kaikkonen. Eli se antaa hänelle kyllä vahvan pohjan lähteä ajamaan niitä uudistuksia, mitä keskusta tarvitsee.

Toisaalta, mitä hän sinne tuo ja millä keinoilla hän alkaa kepua kammeta nousun tielle, on vielä aikaista nähdä. Helppo ei tule olemaan Katrin tie puheenjohtajana, mutta aika näyttää, mitä siitä tulee.

Rauno Jokiniemi

Noormarkku

Kommentoi