Lukijoilta: Olemassaolon tiedettä

Voiko ihminen olla ajattelematta mitään? Ollako vai eikö olla, siinäpä kysymys.

Mitä vähemmän ajattelet, sitä enemmän olet olemassa ja lopulta kun mielesi on aivan tyhjä ja hiljainen, olet täysin läsnä.

Tämä läsnäolon tila on perimmäinen totuus elämästä ja itsestäsi ja kuten sanotaan: ”Totuus on tekevä teidät vapaiksi.”

Vapaudumme mielen orjuudesta ja sen ylläpitämästä epätodellisesta maailmasta. Tämän voit itse kokea tietoisen hiljentymisen kautta. Sen jälkeen kaikki on itsestään selvää. Ei ole enää mitään opittavaa. Tässä hetkessä on elämän suuri salaisuus!

Todellisuutesi on ajatusten tuolla puolen aina tässä. Ote runostani: ”Tässä synnyit, elät, kuolet. Tässä loppuu sulta kaikki huolet. Et pääse tästä koskaan pois, vaikka kuvitellen luulla vois.”

Todentuntuiset mielikuvat luovat väärinkäsityksen, että menneisyys ja tulevaisuus olisivat olemassa, mutta on vain tämä ohikiitävä nykyhetki, josta et saa otetta, koska sitä ei voi kuvitella. On elettävä jatkuvan muutoksen virrassa, jota et voi hallita, mutta voit elää olemalla yhtä sen kanssa!

Jatkuvan läsnäolon tilassa ajatusten katoavaisuus käy ilmeiseksi. Mielikuvamaailma on olemassa vain, koska ajattelet sitä. Kun ajatukset hiljenevät, maailma näyttää uudelta niin kuin et olisi sitä koskaan ennen nähnyt. Kun erillisyys sisäisen ja ulkoisen maailman välillä katoaa, koet ykseyttä koko luomakunnan kanssa.

Sinusta voi tuntua, että näin on aina ollutkin.

Et vain ole huomannut sitä! Tilanne on samankaltainen kuin rakastuneilla, kun kahdesta tulee yksi.

Tämä kaikki tulee mahdolliseksi vain sen takia, että olet päässyt pois mielikuvien harhasta ja olet vihdoin vapaa elämään oman luontosi mukaan. Kaikki on mahdollista! Voi tuntua siltä kuin tuhlaajapoika olisi tullut kotiin ja se, mikä oli kadonnut, on löytynyt

Ihmisen kohdatessa alkuperäisen itsensä mielen ja kehon ”tehdasasetukset” ikään kuin palau- tuvat ennalleen ja hänen toiminnastaan tulee välitöntä. Hän saa tehdyksi asioita vähemmällä vaivalla enemmän kuin ennen. Jos olet yhtä luonnon kanssa, luomakunta tukee sinun toimintaasi. Ehkä tätä on vaikea uskoa, mutta näin todella tapahtuu!

Yksinkertainen mielenhiljentymiskokemus saa aikaan monia seurauksia, kun uusi tietoisuus ohjaa tekojasi. Säännöllinen hiljentyminen vähentää hermostoon kertynyttä stressiä. Se rentouttaa tehokkaammin kuin lääkkeet ja sen aikaansaama tietoinen lepotila virkistää enemmän kuin syvä uni! Tästä kaikesta on runsaasti kansainvälistä tutkimustietoa.

Vaikka asuisit missä tahansa maapallolla, perustodellisuus on aina sama. Samat luonnonlait ohjaavat meitä. Sama rentoutusrefleksi toimii jokaisen kohdalla. Sinun ei tarvitse edes uskoa mitään, koska läsnäolon voima ei ole uskonasia. Se on olemassaolon tiedettä.

Ilkka Vilkama

Alahärmä

Kommentoi