Lukijoilta: Olemme erilaisia

En ole kohdannut klooniani. Olen siis erilainen kuin muut. Niin sinäkin, ellet ole identtinen kaksonen.

Solubiologit ovat havainneet, että soluissa kasvua ohjaava dna on ihmisillä erilainen. Dna-testiä käytetäänkin rikostutkinnassa vahvana todisteena, että kyseinen ihminen on ollut rikospaikalla.

Koska olet ainutkertainen, tarvitset vahvan itsetunnon elääksesi erilaisena erilaisten ihmisten joukossa. Hyväksy itsesi sellaisena kuin olet ja muut sellaisina kuin ovat. Toki pitää olla lainkuuliainen ja kohtelias.

Kiusaajilla on heikko itsetunto. Heikko itsetunto on ilmennyt myös suhtautumisessa maahanmuuttajiin ja seksuaalisiin vähemmistöihin.

On ihan hyvä suhtautua reviirilleen pyrkivään tuntemattomaan ihmiseen varovasti, kunnes selviää, mitkä ovat hänen aikeensa. Meidän reviirillemme pyrkivän ensimmäinen kontrolli on maan rajoilla.

Seassamme pyörivät kaikki tulevat murhaajat, tappajat, raiskaajat, pedofiilit, ryöstäjät ja pahoinpitelijät ja vankilasta vapautuneet. Emme ymmärrä heitä kaihtaa, mutta tumma ulkomaalainen ei pysty meillä piiloutumaan ihmisten sekaan. Eikä sateenkaarilippua liehuttava.

Monilla heteroilla on vaikeuksia kestää seksuaalista erilaisuutta. Mutta kyllä sekin kuuluu ihmisen erilaisuuksien kirjoon. Seksuaalisia suuntauksia on eritelty parisenkymmentä.

Lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö on rikos. Myös kuvallinen lapsipornon levitys. Eikä heterokaan saa pakottaa toista aikuistakaan seksiin kanssaan.

Seksuaalisia vähemmistöjä on aina ollut. Jopa Raamatussakin heistä on mainintoja. He ovat eläneet seassamme tähänkin asti. Mutta kun he ovat tulleet enemmälti kaapeistaan ulos, niin he ovatkin muuttuneet joidenkin silmissä pahoiksi ihmisiksi.

Sateenkaari muodostuu, kun vesipisarat toimivat prisman tavoin erotellen auringon valosta eri värit. Sateenkaari on kaunis, mutta eräänlaisena kuvana lipussa se onkin joidenkin mielestä ruma.

Suomen lippuunkin osuu kaikki sateenkaaren värit. Silmämme eivät ole kuitenkaan prismoja. Näemme valkoisena sen alueen, mistä kaikki värit yhdessä heijastuvat silmiimme. Rististä vain sininen erikseen.

Markus E. Myllymäki

Vaasa

Kommentoi