Lukijoilta: Olennaista ja epäolennaista

Seinäjoen valtuustossa on puhuttanut menojen kasvu. Tarkastuslautakunnan pj. Harry Wallin (sd.) taivasteli aivan syystäkin investointimenojen lähtemistä laukalle (Ilkka 28.5). Wallin jatkaa siitä, mihin edellisellä kaudella Kari Hokkanenkin (kesk.) kiinnitti huomiota – menojen ja velan räjähdysmäiseen lisääntymiseen.

Nyttemmin kun kaupunginhallituksen puheenjohtajakin on vaihtunut Kati Ojaniemeen (kesk.), tuntuu jonkinlainen järki palanneen kaupunginhallituksen kokouksiin verrattuna edelliseen vaalikauteen.

Ojaniemi toteaa samaisessa Ilkassa, että Vapaudentien jatke ei ole tarpeellinen tällä hetkellä ja taloudenpidon suhteen on tarkan priorisoinnin paikka. Kiitos tästä arkijärjen oivalluksesta, Ojaniemi hyvä.

Nyt taas kun joku saa päähänsä ehdotella joitain seminaarimatkoiksi naamioituja turhanpäiväisiä ryyppyreissuja ties minne päin Eurooppaa, niin ota Ojaniemi hyvä paikallinen elementti tällä kertaa tähtäimeen ja vie valtuusto ekskursiolle Teuvalle. Jaa, että miksikö just Teuva?

No ihan siksi, että Teuva on kriisikunta. Menette bussilla pelipaikalle ja kuuntelette muutaman tunnin käytännön luennon kunnanjohtajalta ja muilta kuntahallinnon nokkamiehiltä siitä kuinka kunnallinen itsehallinto katoaa kriisikuntastatuksen myötä valtiovarainministeriön pienimpään neukkariin ja kaikki isommat kuntapäätökset ovat alisteisia viranhaltijan tulkinnalle.

Jos Seinäjoen kaupunginvaltuusto alkaa oivaltaa, että nurkan takana häämöttää mahdollisesti tilanne, jossa koirapuiston aidan peruskorjausta suurempia taloudellisia päätöksiä ei tehdä enää ilman valtionvarainministeriön siunausta, saattaa joku muukin alkaa valtuustossa ajattella kuten sinä, Ojaniemi hyvä.

Tsemppiä!

PS. Jätän tähän pienen ponnen näin kuntalaisena ja ehdotan, että Seinäjoen kaupunginvaltuusto valitsee jatkossakin kaupunginhallituksen pj:n jostain muualta kuin käden mitan päästä Lakeuden Rististä. Laidoilta näkee selvästi maanläheisemmin ja avarammin.

Timo Ekman

Seinäjoki

Kommentoi