Lukijoilta: Omaishoitajan kylmää kohtelua

Luin lehdestä 4.11. Omaishoitajan kujanjuoksu -artikkelin. En voi kuin nostaa hattua tälle miehelle, joka hoitaa äitiänsä kunnioitettavalla tavalla. Toivon heille kummallekin kaikkea hyvää ja sitä, että äiti saa olla kotonansa poikansa hoivissa.

Pidän erittäin pöyristyttävänä työvoimatoimiston toimintaa. Miten kylmää ja törkeää sekä toista alentavaa käytöstä. Monet nuoremmat saavat olla vapaana vuodesta toiseen ollessaan vastuussa mistään. Onko tärkeintä se, että ihmisiä pomputetaan sinne tänne, huomioittamatta elämän tosiasioita.

Mikä on elämässä tärkeintä, sekö että olla töissä ilman palkkaa vai se että ihmiset voivat elää haluamallansa tavalla olosuhteet huomioiden? Menkää työvoimatoimistossa itseenne ja ajatelkaa tilannetta omalle kohdalle. Kysyn vaan kuinka suu silloin pannaan?

Työhön ne, jotka pystyvät työtä vastaanottamaan ja niille suoda mahdollisuus, jotka haluavat olla omaishoitajia. Omaishoitajuutta on kunnioitettava. Pitäisi suoda vielä paremmat olosuhteet niille, jotka haluavat omaishoitajina toimia.

Maarit-Catherine Roine (ps.)

seurakunnan alueneuvoston jäsen

Vaasa

Kommentoi