Lukijoilta: On osattava selvittää oikein

On osattava Suomen kannalta selvittää oikein, onko meillä aihetta avustaa tai lainoittaa eteläistä Eurooppa, eikä niin kuin meidän tuppuraisemme ja tappuraisemme sanovat. Edes Suomen mepit eivät näemmä osaa tai käsitä syntynyttä tilannetta EU:ssa. He ovat liian nuoria tai lukeneet historiaa huonosti, koska eivät tiedä, mikä Suomen tilanne oli sotien jälkeen. Sitä niukkuutta, josta Suomi omin voimin ponnisti ylös. Ja auttoiko muu Eurooppa silloin. Talvisodassa Suomi sai jotain apua, mutta se maksettiin heti ja käteisellä uhraamalla miehiä, kuten Mannerheim päiväkäskyssään sanoi.

Mepit eivät tajua Suomen asemaa EU-kartalla. He eivät tiedä, että kasvukauden lämpösumma riittää jotenkuten sadon tuottamiseen, ja että metsä Suomessa kasvaa hakkuukypsäksi kaksi kertaa hitaammin kuin Keski-Euroopassa ja Suomen on maksettava auttamisensa puulla. Heillä ei ole käsitystä siitä, että jääkausi työnsi hedelmällisen ja kalkkirikkaan maan keskiseen Eurooppaan, jättäen tulevalle Suomelle pestyn hedelmättömän maan, joka kelpaa lähinnä rakennusaineeksi.

Suomen mepit ja muut päättävät elimet eivät tiedä tai jos tietävätkin, niin eivät uskalla sanoa tai perustella, miten paljon katolisten maiden ja luterilaisten maiden kulttuurit eroavat toisistaan, ja miten syvä railo on näiden uskontojen välillä ja miten se vaikuttaa taloudellisissa asioissa. Nämä perusasiat eivät näy tai kuulu edes perussuomalaisten lehdessä tai puheissa. Eikä se, että Suomessa verotus on paljon kireämpää ja että Suomen pitäisi sitä vielä kiristää, että eteläinen Eurooppa saisi pitää lievemmän verotuksensa.

Kun kaiken summaa, niin EU:n olisi paljon ennemmin autettava Suomea kyseisellä summalla tai nostaa esimerkiksi alkoholiveroaan puoleen siitä, mitä se Suomessa nyt on, niin asia tulisi sillä autetuksi. Suomen alkoholivero olisi puolitettava, jotta tasa-arvo EU:ssa toteutuisi edes jotenkin.

Eino Wiitalähdet

Isojoki

Kommentoi