Lukijoilta: Onko liikenne sinunkin leikkipaikkasi?

On vietetty ihana isänpäivä. Muistettu hellyttävillä lahjoilla ja korteilla isiä ja pappoja. Syöty yhdessä ja kahviteltu täytekakuin. Leikitty, iloittu.

Illalla äiti pukee kolme pientä lastaan ulkovaatteisiin ja kaikille myös heijastinliivit, kun on pimeää. Lähdetään iltalenkille.

Tie on valaistu sillä kohtaa, missä perhe kävelee reippaalla mielellä. Yhtäkkiä edestä kuuluu auton ääni, kun se tulee vastaan puolelta toiselle tiellä vingahdellen, koska tien pinta on jo jäässä. Auto pyörähtää tiellä ympäri ja suistuu ojaan tulosuuntaansa.

Säikähtänyt perhe seuraa paikoillaan, parinkymmenen metrin päässä, kun autossa olleista nuorista miehistä toinen työntää auton ojasta. He jatkavat matkaansa kaasutellen ja taas kuuluu vingahtelun ääniä. Tulevat sitten vielä vastaankin. Ojassa jäljet jäljellä ojaanajosta ja autosta näköjään toinen valo rikkoutui, kun kaahailu jatkuu yhdellä valolla kohti uusia pyörähdyksiä. Illalla perhe kiittää suojelusenkeleistä, joita heillä iltalenkillä oli mukana.

Katsastamattomilla, epäkuntoisilla autoilla, ilman ajokorttia, viina- , huume- ja vielä lääkehouruisena saa uutisista ja omakohtaisista näköhavainnoista päätellen aika vapaasti ajella nykyisin ilman, että mikään taho ehtii estämään!

Missä on menty näin pahasti vikaan? Ilkka-Pohjalainenkin on liikenneonnettomuusjuttuja pullollaan, jos alat lehtiä sillä silmällä katsomaan. Tavallisena kansalaisena saa todella katsella ympärilleen liikenteessä, jotta kulku on kaikin tavoin turvallista. Mutta pieni on ihminen, jos joku kaahailija tulee kohti kapealla tiellä tien leveydeltä!

Olisikohan asialle vielä jotain tehtävissä? Pelkkä satunnainen, hyvin harvinainen sellainen maaseutuolosuhteissa, valvonta ei ongelmia poista! Ottaisiko mikään taho näistä asioista koppia?

Maritta Keltikangas

Kauhava

Kommentoi