Lukijoilta: Onko nyt aika kohdata elämän sävyjä?

Kauan olemme joutuneet tavalla, taikka toisella olemaan synkässä koronan putkessa. Nyt on aika nousta ja kerätä yhteen kaikki pienet nyanssit, joista olemme jääneet paitsi. Nyt on noustava runojen siiville ja löydettävä kirjoitetusta tekstistä muutakin kuin pelkkiä päälauseita.

Missä sitten runot liikkuvat tai lymyävät? Ne lähtevät liikkeelle kun tuuli oikein vinkuu ja vedet nousevat pelloille, joissa joutsenilla on lepopaikka. Ne lymyävät kauniissa auringon laskuissa, jossa auringon säteet kimaltelevat viimeistään ennen kuin pimeys voittaa. Siellä tykyttävät runojen säkeet. Siellä runot liikkuvat kuin aaveet ja menninkäiset.

Runojen valtaamat sielut löytävät kohta kaltaisiansa, niitä jotka etsivät totuutta pelkäämättä. Usvassa, sumussa, aamunkajossa ne tulevat meitä vastaan. Runot ovat kultaisia henkäyksiä, jotka kohtaavat sinut, kun olet siihen valmis.

Runot rakastavat purojen solinaa, aavojen maininkia ja ensimmäistä leskenlehden kukkaa ja jäistä vapautuvaa meren lahtea. Runot rakastavat pieniä tyttöjä ja poikia, vanhuksia ja nuoruutta jolle välillä mikään ei ole epäselvää ja meitä keski-ikäisiä joille kaikki on sitä vanhaa samaa.

Musiikin siivin runojen sanoma kohtaa tajuntaamme, kaiken meistä paljastaen. Se vie meidät joskus kyynelten myrskyihin tai koskettaa ja kohottaa meidät pilvien korkeuksiin.

Musiikin rytmi rauhoittaa ja suurella joukolla kuultuna se saa aikaan suurta laumavoimaa ja elämyksien samanaikaista euforiaa. Juuri tästä laumassa tapahtuvasta elämyksien kosketuksista olemme jääneet paitsi.

Toivotaan myös, että suuren innostuksen valtaamina ihmiset vihdoin pääsisivät järjestämään kaikille halukkaille suuria massatapahtumia. Se on myös sitä korvaamatonta joukkovoimaa, jossa siinäkin on niin paljon hohtoa. Yhteistyö syöttää takaisin suuret määrät elinvoimia. Tämä aika koittaa kohta.

Nyt on aikaa avata koko sielunsa vastaanottamaan kevättä ja kesää ja ensimmäistä valkovuokkoa. Me kaikki olemme enemmän kuin valmiita tähän.

Katriina Risku-Vartiainen

Vantaa

Kommentoi