Lukijoilta: Onko pyöräilykypärän käyttö nuorista liian noloa?

Miksi et käyttäisi pyöräilykypärää pyöräillessä? Onko se mielestäsi noloa? Mieti, mitä tapahtuu, jos kaadut pyörällä tai kolaroit auton kanssa. Pää on ainutlaatuinen, eikä sitä voi korvata millään!

Suurin osa yläkouluikäisistä nuorista ei käytä kypärää pyöräillessä. Miksi? Lapset oppivat koko ajan vanhemmiltaan, joten vanhemman käskyt kypärän käytöstä toimivat, kun lapset ovat pieniä, mutta teini-iässä lapsi ei tottele varsinkaan aikuista, joka ei itsekään käytä kypärää.

Ei kypärän käytön pitäisi olla kiinni iästä, vaan se pitäisi olla välttämätön osa pyöräilyä. Onko vakavampaa, jos hiukset menevät huonosti, vai onnettomuustilanne omasta tyhmyydestä.

Kenellekään ei ole ongelma käyttää kypärää lasketellessa tai ratsastaessa. Ei kypärä aina suojaa, mutta ilman sitä riski loukkaantumiseen on paljon suurempi.

Itse käytän aina kypärää, enkä ymmärrä ihmisiä, joille oma ulkonäkö on tärkeämpää kuin terveys.

Kuinka moni ihminen käyttäisi kypärää, jos tietäisi joutuvansa onnettomuuteen ja kypärä pelastaisi hänen henkensä? Uskon, että suurin osa, mutta kukaan ei pysty ennustamaan tulevaisuutta.

Suomen tieliikennelaki suosittelee kypärän käyttöä liikenteessä mutta ei pakota siihen.

Pyöräilykypäräpakko ei mielestäni ole tarpeen, koska se ei saisi kaikkia ihmisiä käyttämään kypärää ilman seuraamuksia. Kypärät pitäisi saada muotiin niin, että olisi noloa olla käyttämättä kypärää. Kypäriä pitäisi valmistaa paljon erilaisia niin, että kaikille löytyisi omanlainen.

Aikuisten esimerkki tai se, että jokainen käyttäisi kypärää voisi myös auttaa.

Jokaisen pitäisi miettiä turvallisuutta liikenteessä.

Iida-Sofia Tanninen, 8D

Pruukin yhtenäiskoulu

Seinäjoki

Kommentoi