Lukijoilta: Onko se Katri Kulmuni vaiko Annika Saarikko?

Kepun suuri päivä oli yhtä suuri kuin Nasalla, joka lähetti Perseverance-mönkijänsä Marsiin. Kumpi noista kahdesta kepun puoluejohtoon pyrkivästä vetää pidemmän korren, selviää meille kuukauden päästä Oulussa pidettävässä kepun puoluekokouksessa.

Jos se on Annika, joka silloin vetää pidemmän korren, niin altistaako hän itsensä kepun takavuosien naispuheenjohtajien surullisenkuuluisaan kaartiin. Vielä on hyvin muistissa, kun Anneli Jäätteenmäki joutui jättämään postinsa puheenjohtajana alle aikayksikön vuosisadan alussa.

Saman koki Mari Kiviniemi kahdeksan vuotta myöhemmin, kun hänen johdollaan kepu koki ennätysmäisen vaalitappion. Mari sai politiikasta tarpeekseen ja nykyään kai johtaa yritystä, jolla ei ole poliittisia murheita. Vaalitappiot eivät ole kepua jättäneet minnekään ja tokkopa jättää nytkään.

Tämän jälkeen kepun ohjat sai Katri Kulmuni jälleen miehisistä käsistä noin vuosi sitten, kun hän 50 000 euroon yltävine koulutuksineen alkoi vetää kepua. Valtiovarainministerin posti meni käsistä, mutta puolueen johdon hän haluaa pitää viimeiseen ”hengenvetoon” saakka.

Mikäli Annika valitaan kepun johtoon, alkaa hänen valintansa ensilukemat näkymään samaan aikaan, kun Perseverance-raketti alkaa tavoittamaan Marsin pinnan joskus helmikuulla 2021. Perseverance-raketin saapumiseen liittyy suunnattomia riskejä, mutta niin liittyy Annikan aloittamiseen kepun saralla.

Mikäli hän tulee valituksi, mutta kepun kannatus ei nykyisestä friskaannu, on Annikan poliittinen ”tähti” myös himmennyt. Siinä on myös vaarana, että kepun pysyvä kannatus jää 10 prosentin alapuolelle. Ehkä tämä muistetaan milloin se alkoi? Silloin kun Perseverence-raketti ammuttiin Marsiin.

Rauno Jokiniemi

Noormarkku

Kommentoi