Lukijoilta: Onko Sisäsataman idea kadonnut matkan varrella?

Ilkka-Pohjalaisessa (26.5.2020) pyydettiin kommentteja aiheesta ”Sisäsatama terassi” mm. Kuntsin Säätiöltä.

Vaasan kaupunki toteutti Sisäsataman tullipakkahuoneeseen Kuntsin Säätiön aloitteesta taidemuseohankkeen, jonka tuloksena yleisölle avautui vuonna 2007 tasokkaaksi ja kiehtovaksi suunniteltu Kuntsin modernin taiteen museo. Nykyajan vaatimustaso huomioiden museokävijöille haluttiin tarjota korkeatasoinen modernin ja nykytaiteen näyttelytarjonta ja sen lisäksi konsertteja ja muuta taiteiden välistä toimintaa.

Kahvila Simo ja museokauppa suunniteltiin arkkitehtien ja visuaalisten suunnittelijoiden kanssa vahvistamaan museolle luotua henkeä ja museon tyyliä. Museon sisältötarjonnan – taiteen ja taidekasvatuksen – lisäksi myös kalustevalinnoilla, museokauppatuotteilla ja kahvilapalveluilla haluttiin tarjota laadukas, hyvä ja elämyksellinen museovierailu.

Kahvila Simon yhteyteen tehtiin vuodesta 2008 useampia ranta- ja terassisuunnitelmia, joita toteutettiin vähitellen. Myös Kuntsin Säätiö oli varautunut vuonna 2010 osallistumaan ulkoalueiden lisäsuunnitteluun, mm. valoteoshankinnoilla. Sisäsatamaan tavoiteltiin tyylikästä ja viihtyisää museokokonaisuutta.

Onko idea kadonnut matkan varrella? Onko alueella taidemuseo vai onko keskeisintä valtava kesäterassi?

Museon ja ravintoloitsijan näkemyksellisellä yhteistyöllä molemmat voivat tukea toisiaan Sisäsatamassa.

Markku Lumio

hallituksen puheenjohtaja

Anne-Maj Salin

asiamies, Kuntsin modernin taiteen museon perustava museonjohtaja

Kuntsin Säätiö

Kommentoi