Lukijoilta: Onko tämä kuiva yskä jo koronaa?

Kun ajoi Suomen läpi, tuntui, että koko maa on edelleen kiinni, vaikka sitä ollaan koko ajan avaamassa.

Tavallinen kansalainen ei meinaa nyt saada kaikesta terminologiasta selvää. On hybridiavaamista, tukahduttamista ja laumauttamista. Ihminen voi olla kuollut tai jopa ylikuollut sanottiin radiossa 8.5. matkalla Kaskisista Vantaalle.

On kasvosuojia, hengityssuojia ja muita itse värkättyjä malleja, joista kaikki voivat valita. Jos vain tietäisi, mistä niitä saa, jos ei itse osaa tehdä. Kannattaako vai eikö niitä kannata hankkia? Siitäkin tehdään tutkimusta ja selvitystä. Sen pitänee valmistua viimeistään kesäkuun loppuun mennessä.

Eikö nyt voisi myöntää, että jokainen voi käyttää niitä oman harkintansa mukaan niin kuin muissakin maissa.

Milloin nenään työnnettävät testitikut ovat loppu tai testeillä ei ylipäätänsä saada tarkkaa vastausta. Mitä vikaa keuhkoihin jää, kun tauti on sairastettu tai sitten ei jää? Tauti on alkanut kiinalaiselta torilta tai virus on laitettu tahallaan liikkeelle tai sitten ei ole. Trumppi syyttää Kiinaa ja päinvastoin. Kuka ketäkin syyttää?

Lapset eivät tartuta tautia tai sitten tartuttavat. Milloin kirurgiset maskit ja suojavaatteet ovat loppumassa tai niitä ollaan parhaillaan tuomassa Kiinasta. Ovatko ne nyt oikeita maskeja vai eivätkö ne ole? Toivotaan, että kukaan ei ole ehtinyt puuttua tilauksiin, kun on ollut pesemässä rahojaan.

Kuka ministeri on ollut vastuussa maskeista tai ei ole ollut? Kukaan ei uskalla painostaa hallitusta tai ei vain yksinkertaisesti halua painostaa näin vakavan kriisin aikana. Milloin tautiin tulee toinen aalto tai sitten jopa kolmas influenssan kanssa yhtaikaa tai sitten ei tule ollenkaan? Onko tämä minun kuiva yskäni jo koronaa tai ei sitten koskaan ollenkaan?

Katriina Risku-Vartiainen

Vantaa

Kommentoi