Lukijoilta: Onko työväki valmis tekoälyyn?

Teollinen vallankumous loi tarpeen rakentaa yhteiskuntaan turvarakenteita, kun tuotantotavat muuttuivat. Syntyi ammattiliittoja ja työväen koulutusta.

Sittemmin olemme liikkuneet kohti palveluyhteiskuntaa ja nyt valtavalla vauhdilla tietoyhteiskuntaan, alustatalouteen ja teknologisiin mullistuksiin. Ne ovat muuttaneet tapojamme kommunikoida, käyttäytyä ja jopa ajatella.

Teknologia mahdollistaa yhä enemmän. Alustatalous on luonut uusia ”työntekijöiden” joukkoja, joita on vaikea lokeroida perinteisiin määritelmiin.

Ruotsissa työntekijäliitot löysivät sopimuksen ruokalähettifirman kanssa. Lähetit pääsivät työehtojen piiriin.

Britanniassa korkein oikeus linjasi, että Uber-kuskit ovat työntekijöitä, eivät yksinyrittäjiä. Oletan, että vastaava kehitys nähdään pian Suomessakin. Tätä tulee edistää.

Uuden teknologian ja tekoälyn avulla ihmisistä kerätään jatkuvasti enemmän ja enemmän dataa eli digitaalista tietoa.

Sitä voidaan käyttää innovoiden tuottavuuden ja palvelujen kehittämiseksi ja samalla työntekijän eduksi. Pahimmillaan dataa voidaan käyttää työntekijää vastaan.

Maailmalta löytyy jo nyt valtavasti esimerkkejä, jotka ovat epäeettisiä, eivätkä enää kunnioita työntekijän perusoikeuksia ihmisenä.

Tekoälyn avulla voidaan analysoida, millä äänensävyllä työntekijä palvelee asiakasta. Tietokoneella työskentelevien näppäilynopeutta ja eri sovelluksissa viipymistä voidaan rekisteröidä sekunnin tarkkuudella.

Varastotyöntekijän kättä ohjaa robottikäsi, joka tekee työntekijän puolesta liikeradan päätökset. Ihmisen rooliksi jää seurata liikkuvaa robottia.

Emme halua Suomeen ja Eurooppaan valvontayhteiskuntaa.

Euroopan komissio julkisti juuri vapun alla esityksensä EU:n tekoälylainsäädännöstä. Siinä on myös suojaavia esityksiä työntekijän hyväksi.

Esityksen mukaan tekoälysovellusten käyttö rekrytoinneissa tai työntekijöiden valvomiseen kuuluvat sääntelyssä korkean riskin alaisuuteen. Niiden käyttö on sallittua vain tiukoin reunaehdoin ja valvotusti.

Toimivassa yhteiskunnassa ihmistä tai työntekijää ei saa nähdä vain osana konetta, datan lähteenä tai valvonnan kohteena. On löydettävä ne periaatteet, joiden avulla teknologia valjastetaan tukiälyksi, ei työntekijän alistamiseksi.

Luulen, että tämän vapun jälkeenkään ei työväeltä tehtävät lopu työntekijöiden suojelemiseksi.

Onnistuin sisällyttämään Euroopan parlamentin kannaksi Euroopan datastrategiaan, että työntekijän on aina saatava tietää, mitä dataa hänestä kerätään ja mihin käyttötarkoituksiin.

Työntekijöiden edustajien pitää voida osallistua entistä tiiviimmin työpaikkojen digipolitiikan suunnittelemiseen, työn kehittämiseen ja uusien teknologioiden hyödyntämiseen.

On koko yhteiskunnan etu, että työntekijät ja työnantajat osaavat hyödyntää teknologiaa oikein. Erityisesti PK-yritysten osaamisen lisäämiseen halusimme myös panostaa, kun muodostimme parlamentin kantaa johdollani.

Osaavat suomalaiset luovat pohjaa työpaikoille ja innovaatioille.

Miapetra Kumpula-Natri

Europarlamentaarikko (S&D)

Kommentoi