Lukijoilta: Onnen päivät

Varmasti onnellisimpia poliitikkoja tällä hetkellä ovat Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn, pääministeri Sanna Marin ja ulkoministeri Pekka Haavisto. Heitä on nyt mainittu sopiviksi presidentin virkaan viimeisimmissä kyselyissä.

Vain Rehn on ilmoittautunut kisaan.

Niinistön kausi on puolessa välissä. Tähän asiaan varautuminen on pikkuhiljaa ajankohtaista.

Olli Rehnin kilpi hohtaa kirkkaimpana, vaikka kannatus onkin vähän laskenut. Jonkin sorttisia kevennyksiä hänen totiseen ja jäyheään esiintymiseensä kaipaisi.

Afganistanin asioiden hoito on nyt nostanut Pekka Haaviston kannatusta myös vasemmalta.

Sanna Marin kehrää kuin kissa, kun kannatusta tulee, vaikka ei ole pitkiin aikoihin ennen budjettiriihtä juuri mitään sanonutkaan. Puolimaratonin harjoittelussa on sitten aikaa kulunut senkin edestä.

Itsekritiikkiä kaikilta presidentin paikkaan aikovilta on syytä odottaa. Marin ei ole ilmoittautunut kisaan. Onko nyt nuoren naisen aika alkaa johtaa maata?

Presidentin asema suorastaan huutaa syvää politiikan kokemusta, mutta myös pitkää elämänkokemusta.

Entäs se ulkopolitiikka? Näyttää myös siltä, ettei presidentti Niinistökään ole pahemmin yhteyksiä Kesärantaan pitänyt Afganistanin kriisiä hoitaessaan.

Nyt on aika huudella humanisminkin perään. Humanismin puutteesta jää kiinni perussuomalaisten puolue. Varsinkin puolueen puheenjohtaja Riikka Purra puhaltaa kylmää huurua maahanmuuttajia kohti.

Kokoomus on tällä hetkellä täysin ilman varteenotettavaa ehdokasta. Jan Vapaavuorikaan ei ole toden päälle korteissa mukana. Kokoomuksen kulisseissa mahtaa käydä kova kuhina.

Mustat hevoset taitavat nyt kuopia kovasti maata jalkojensa alle. Olisiko Jyri Häkämiehen liikkeissä jo jotakin merkille pantavaa?

Keskustan Esko Ahonkin kokemusten soisi jossakin näkyvän näissä mittelöissä. Toivotaan nyt, että käydään nämä aluevaalit ensin, vaikka emme niistä kaikkea ymmärräkään.

Jäädään miettimään aivan toden päälle, kuka olisi se kulttuuriakin ymmärtävä presidenttiehdokas, joka toisi meille kansalaisille tasapainoa, luottamusta ja toivoa herättävät onnen päivät.

Katriina Risku -Vartiainen

Vantaa

Kommentoi