Lukijoilta: Opiskelijat ansaitsevat toivoa ja tulevaisuudenuskoa

Vaasa hehkuu kartalla tulipunaisena koronatilanteen vuoksi. Korkeakoulutodellisuus on nyt sellainen, että opiskelijat ovat päivät pitkin karanteenissa ja kurssit suoritetaan etänä. Kampusalue, joka olisi tähän aikaan vuodessa täynnä opiskelijoita ja on muuttunut hetkessä tyhjäksi.

Vaasa on kansainvälinen opiskelijakaupunki, jonka vetovoimatekijät ovat mm. laadukkaat julkiset palvelut ja erinomaiset työmarkkinat. Nuo seikat houkuttelevat sekä paikalliset että kansainväliset opiskelijat jäämään Vaasaan.

Koronakriisi uhkaa tiristää tulevaisuudenuskoa loppuun, ei ainoastaan Vaasassa, mutta myös kaikkialla Suomessa. Vaasassa on kuitenkin läpi vuosien tehnyt erinomaista elinkeinopolitiikkaa, jonka tekoon ovat osallistuneet niin kaupunki, elinkeinoelämä kuin korkeakoulut. Ja juuri tätä on nyt tehtävä enemmän niin työllisyyden kuin elinkeinoelämän kasvun edellytysten parantamiseksi ja tulevaisuudenuskon vahvistamiseksi.

Hallitus on vastannut kuntien kokemaan talousahdinkoon 400 miljoonan euron tukipaketilla. Pallo on nyt kuntapäättäjillä ja opiskelijat odottavat tekoja.

Päättäjien on tehtävä sellaista kuntapolitiikkaa, joka antaa toivoa paremmasta huomisesta: Turvaamalla sosiaali- ja terveyspalvelut ja varhaiskasvatus leikkauksilta ja kanavoimalla rahaa tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaan, joka on vaasalaisten teollisuusyritysten menestyksen perusta.

Opiskelijat hoitavat tehtävänsä myös koronan oloissa, suoritamme opintoja ja kannamme kortemme kekoon tartuntatilanteen taluttamiseksi.

Päättäjiltä odotamme rohkeutta ylläpitää Vaasan elinvoimaa kriisin yli ja edistämään sitä kriisin jälkeen.

Mohamed Shimer

Vaasan sosialidemokraattiset opiskelijat, VSDO

Kommentoi