Lukijoilta: Otetaan Suomi takaisin – mistä?

Kaikkeen tyytymätön ja jopa puolueeksi itseään nimittävä kansanryhmä, perussuomalaiset on keksinyt sinänsä aivan mainion sloganin tulevia kunnallisvaaleja varten. Tämä iskulause on tietysti joka nurkan takaa kuuluva: ”Otetaan Suomi takaisin ”

Iskulauseena se on nerokas. Ensinnäkään se ei merkitse mitään, vaan sen saa jokainen ymmärtää ihan ikiomalla tavallaan. Iskulauseen sisältö ei sen sijaan avaudu laisinkaan, mikäli sitä pysähtyy lainkaan miettimään. Siis ihan oikeasti, mitä otetaan takaisin ja mistä?

Missä on se Suomi, joka nyt pitää ottaa takaisin? Hukassako, hävitettynä, raunioina vai muuten menetetty? Mistä se pitää ottaa takaisin? Eihän nykyajasta voida ottaa mitään taaksepäin.

Mitä halutaan takaisin? Sellainen Suomiko, joka oli lapsuutemme kultaisissa muistoissa. Toisin sanoen takapajuinen, köyhä, Neuvostoliiton kainalossa ja Kekkosen armon auringossa kyhjöttävä maa, josta muu maailma ei tiennyt eikä välittänyt rahtuakaan. Ulkomaille meno oli ihme, joka oli sallittu vain rikkaille ja suuri ihme olikin, kun ensimmäiset autolautat alkoivat seilata Turusta.

Koko perussuomalaisten sanoma kiteytyy tähän iskulauseeseen. Eli halutaan palata menneeseen aikaan ja kääntää ajan ratasta taaksepäin. Sitähän on historiassa moni yrittänyt, mutta tiettävästi kukaan ei ole onnistunut.

Kysynkin, mihin aikaan te perussuomalaiset haluatte palata? Ehkä menneet ihanat vuodet Ruotsin tai Venäjän alamaisuudessa ovat teille menetettyä autuutta.

Vai kaipaatteko aikansa Kekkosen eli Jaakko Ilkan aikaa. Ilkkahan käytti Kekkosen myöhemmin jalostamaa konstia eli pelasi sisäpolitiikassa ulkomaiden korteilla, Kekkonen idän ja Ilkka Ruotsin.

Onhan menneessä ajassa paljon hyvääkin, mutta mennyt on mennyttä eikä sen perään haikaileminen auta ketään eikä mitään. On turhaa itkeä maahan kaatunutta piimää.

Perussuomalaiset kyllä vaahtoavat tehdyistä virheistä, mutta niiden korjausehdotuksia tuntuu olevan turha odottaa.

Ei taaksepäin katsomalla luoda tulevaisuutta.

Oma iskulauseeni onkin: ”Suomi nykyajassa eteenpäin suuntanaan vahvempi ja parempi eurooppalainen tulevaisuus.”

Suuret johtajat ovat aina katsoneet tulevaisuuteen – menneisyyteen tuijottaminen on ollut raukkojen osa!

Matti Jaakkola

varatuomari

Mustasaari

Kommentoi