Lukijoilta: Pääkirjoitus: Oppositio ei päästä uutta hallitusta helpolla

Tiistaina nimitetty Sanna Marinin (sd.) hallitus joutuu tulikokeeseen jo ensi viikolla, kun se saa vastattavakseen opposition ensimmäisen välikysymyksen.

Syyrialaisella al-Holin vankileirillä olevien suomalaislasten ja naisten kohtalosta on keskusteltu keväästä lähtien. Asia ei ole helppo ratkaistava. Moni olisi valmis kotiuttamaan lapset Suomeen mutta ei heidän äitejään heidän mahdollisen radikalisoitumisensa vuoksi.

Asia puhkesi isoksi poliittiseksi kysymykseksi pari viikkoa sitten keskellä hallituskriisiä. Epäselvyyttä on ollut ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) toimista ja siitä, tarvitaanko leiriläisten mahdolliseen kotiuttamiseen poliittista päätöstä.

Julkisuudessa Suomen asioista on ollut hyvin ristiriitaista tietoa ja kuva tapahtumista on jäänyt hämäräksi. Salaperäisyyttä on perusteltu sillä, että kaikkea ei voida kertoa, kun kyse on myös ihmisten turvallisuudesta.

Suomen aikeista saadaan ehkä tietoa ensi keskiviikkona, kun hallitus vastaa oppositiopuolueiden yhdessä jättämään välikysymykseen. Yhteinen oppositiorintama tuskin päästää hallitusta helpolla.

Kommentoi