Lukijoilta: Pääkirjoitus unohti demokratian

Tuntematon pääkirjoittaja vuodatti 15.6. ilmeisen syvää turhautumistaan naisten vähyydestä tulevissa valtuustoissa.

Pari lainausta tuosta tekstistä:

1.” …on ryhdyttävä tietoisiin tasa-arvotoimiin.” 2. ”Naisten rooli on saatava kestävälle tasolle…”. Suomessa äänioikeuden omaava kansalainen saa äänestää vaaleissa, niin kunnallisissa kuin valtiollisissakin. Hän myös saa ihan itse päättää ketä ehdolla olevaa äänestää, miestä, naista, naapuria, tuttua, tuntematonta.

Viittaan yllä oleviin lainauksiin ja kysynkin kirjoittajalta: Mitä ovat nämä tietoiset tasa-arvotoimet? Millä lailla tämä tuntematon pääkirjoittaja aikoo ohjailla äänestäjiä? Keppiä vai porkkanaa? Ilmoitetaanko seuraavissa vaaleissa äänioikeustiedotteen liitteessä, että sen ja sen äänestäjän siinä ja siinä kunnassa on äänestettävä naista, jotta tasa-arvo toteutuu? Ehkä myös jatkossa, tasa-arvon nimissä, kehotetaan äänestämään tiettyä puoluetta, jotta, edelleen tasa-arvon nimissä, kaikki puolueet saisivat edustajiaan valtuustoihin/eduskuntaan, jotta kenellekään ei tulisi paha mieli.

Toinen kysymys: Mikä on kestävä taso naisten roolille politiikassa? Millä kirjoittaja aikoo määritellä tämän tason? Kiloissa, metreissä, prosenteissa tms.?

Tässähän tulee mieleen George Orwell ja teos ”Vuonna 1984”. Muuten, lukekaa tuo kirja, se kannattaa!

Vaaleissa on kyse demokratiasta, ei keinotekoisesta tasa-arvosta. Tasa-arvoa on yhtäläinen äänioikeus sekä naisille että miehille. Tässä asiassa Suomi on ollut edelläkävijä ja hyvä niin.

Vielä yksi lainaus: ”Ei ole nykyaikaa, jos kunnanvaltuustoon valitaan yksi nainen.”

Nykyaikaa tai ei mutta näin Evijärven äänestäjät päättivät ja pulinat pois. Kysymys on nimenomaan äänestäjän valinnanvapaudesta.

Vaasassakaan naiset eivät ”napanneet” enemmistöä valtuustopaikoista vaan äänestäjät päättivät niin. Tärkeintä on saada päättäjiksi päteviä henkilöitä, olivat he sitten naisia tai miehiä.

Mielenkiintoinen detalji on, että naisten enemmistö kuitenkin äänestää miehiä. Sic…

Ja vielä varmuudeksi, ettei tule mitään turhia kommentteja: Minulla ei ole mitään politikoivia naisia vastaan, näissä vaaleissa äänestin naisehdokasta, joka myös valittiin.

Laitan tähän kirjoitukseen nimeni alle, koska muuten sitä ei julkaistaisi. Veikkaan muuten, että tämä pääkirjoitustoimittaja on nainen (tasa-arvon nimissä, tietenkin…). Jos olen väärässä, painan häveten pääni…

Henrik Gräsbeck

Vaasa

Kommentoi