Lukijoilta: Päivi Räsäsen syyteharkinta

Kansanedustaja Päivi Räsänen on joutunut syyteharkinnan kohteeksi kiihotuksesta kansanryhmää vastaan. Ja vain sen vuoksi, että hän on siteerannut Raamatun kirjoituksia.

Räsänen toteaa, että hän toteutti kirkkojärjestystä kirjoituksessaan, jossa kehotetaan, että ”kaikkea oppia kirkossa on tutkittava ja arvioitava Jumalan sanan mukaan”. Hän kertoo olevansa edelleen samaa mieltä, että Pride-tapahtuman ideologia on jyrkässä ristiriidassa Raamatun opetusten kanssa.

Tämän ristiriidan voi jokainen havaita lukemalla ensimmäisen Roomalaiskirjeen jakeet. Suomen lainsäädäntö on aina perustunut Raamatun antamiin ohjeisiin. Nyt voidaan kysyä, onko asia vielä näin ja onko sananvapauslaki vielä voimassa?

Olen vakuuttunut, että Päivi Räsäsen tavoin ajattelevia on Suomessa paljon. Toivottavasti moni ottaisi kantaa hänen puolestaan, nyt ei ole syytä olla välinpitämätön tämän tärkeän asian suhteen.

Kunnioitus Raamatun antamia säädöksiä kohtaan suojelee elämää ja antaa toivon tulevaan. Ellei näitä periaatteita noudateta, voidaan sanoa että vaikeuksia on tiedossa.

Antti Esala

Honkajoki

Kommentoi