Lukijoilta: Pakolaisia riittää, rahaa ei

Suomi on vastaanottanut valtavan määrän pakolaisia menneinä vuosikymmeninä. Lisäksi olemme maksaneet jo vuosikymmeniä kehitysapua ja muuta taloudellista tukea kehitysmaihin kymmeniä miljardeja euroja.

Mitäpä jos olisimme käyttäneet tämän maailmanparannuskassa-projektin omien kansalaistemme hyväksi? Voisivatko maamme kansalaiset olla tällä hetkellä niin taloudellisesti kuin henkisesti rikkaampia? Ja voisiko suomalainenkin vihdoin voida hyvin?

Välimeren kireä pakolaistilanne on, kiitos Kreikan toimien seurauksena ja nyt myös koronaviruksen vuoksi, pysähtynyt väliaikaisesti.

Jos Eurooppaan olisi helpompi päästä, niin halukkaita tulijoita tänne sivistyksen kehtoon olisi tulossa tälläkin hetkellä kymmeniä miljoonia pelkästään Lähi-idästä ja Afrikasta. Näissä maanosissa sotatoimenpiteet ja taloudelliset vaikeudet jatkuvat vuosikymmenestä toiseen eikä loppua näy.

Joku viisas on joskus sanonut, että ”seuraa rahaa.”

Meille sinisilmäisille suomalaisille ovat aina vuorollaan hallitusvuorossa olevat puolueet vuosikausia kertoneet, että kehitysapurahoilla autetaan autettavan maan köyhiä ihmisiä.

Onko joku nähnyt jossain konkreettisia tuloksia kehitysapuun kohdistuneiden miljardien käytöstä ja miksi maailman pakolaisuusongelmaa ei ole saatu loppumaan?

Ihmettelen sitä, että Kuussakin on pystytty käymään... Seuraa rahaa!

Edellä mainitusta esimerkkinä Sipilän hallitus teki kautensa alussa päätöksen, että Suomen kehitysapu Sambiaan lopetetaan vuoteen 2023 mennessä, koska Sambiassa on niin paljon korruptiota, että kehitysapu ei suuntaudu näin oikeisiin kohteisiin.

Todettakoon, että monissa muissakin Afrikan maissa toimitaan samoin, ja Suomen maksamia kehitysapurahoja on hävinnyt ja häviää edelleen korruption mukana.

Suomalaisen veronmaksajan kannalta onkin reiluinta, että rahahanat ulkomaille laitetaan pikaisesti kokonaan kiinni. Varsinkin nyt kun maatamme uhkaa vakava pandemia.

Olemme saaneet lukea, että sisäministeri Ohisalon mukaan Suomen rajojen sulkeminen koronaviruksen takia ei vaikuta turvapaikanhakijoiden Suomeen tulemiseen. Eli he voivat hakea Suomesta turvapaikkaa, vaikka rajamme pitäisi olla suljettu. Maalaisjärjellä varustettu kansalainen kysyy, miksi tätä jatketaan?

Rahaa on palanut kymmeniä ja taas kymmeniä miljardeja pakolaisiin ja kehitysapuun, mutta mikään ei riitä. Tulijat eivät tänne Suomeen lopu, mutta rahat kyllä ovat jo loppuneet.

Hölmöläishallituksemme, jossa vihreät ovat mukana, haluaa viimeiseen asti pelastaa ja elättää koko maailman eikä edes halua ymmärtää sitä, että meidän yhteiset verorahamme kuuluu käyttää suomalaisten hyväksi.

Ihmettelemistä myös riittää siinä, että vihervasemmistohallituksemme ottaa suoraan toimintamallia 30-luvun Berliinistä ja Moskovasta.

Onneksemme kuitenkin televisiossa pyörii meille kaikille niin välttämätön ohjelma: Ex on the beach. Sitä kaikki nyt jännityksellä seuraamaan, ettei tarvitse olla huolissaan siitä, mitä täällä oikeasti tapahtuu.

PS:n kansanedustaja Vaasasta

Kommentoi