Lukijoilta: Parempaa uutta vuotta SJK

Lupasin, että Hämeenlinna vaikenee talveksi. En katso, että rikon lupaustani, koska talvi ei ole vielä tänne tullut. Ei toki Seinäjoellekaan. Antti V.O. Tietäväisen kirjoitus, jonka sain käsiini herätti kuitenkin halun taas sanoa sananen.

Puutun ensin Antin kirjoitukseen. Lainaus: ”Kokeneet Hetemaj, Ions, Aksalu ja Hurme eivät koko kautena esittäneet mitään maagista”.

Mehmet Hetemajn uurastus oli jälleen ensiluokkaista. Taistelun ruumiillistuma. En pahemmin osoittaisi sormella. Ions oli loukkantuneena lähes koko kauden, kuten Antti oli huomannut. Mutta syytti häntä siitä että ei ole pelikunnossa. Antin mielestä olisi syytä olla. Billyltä onkin syytä kysyä, että miksi loukkaannuit? Sentään ammattilaisjalkapalloilija.

SJK:lle tehtiin vähän maaleja, taisi olla pari kolme kärkijoukkuetta, joille tehtiin vähemmän. Ongelma oli se maalinteko. Siitä on paha syyttää maalivahtia. Myös Hurme oli loukkaantuneena. Jokainen, joka jotakin ymmärtää ja tietää, että loukkaantumisen jälkeen ei olla ihan samassa iskussa kuin ennen sitä. Hurme tuli mielestäni tunnetuksi nimenomaan taistelusta ja asenteesta. Harmi, että jätti seuran.

Mikä taas oli Eremenkon pojan panos? Mielestäni hän vaihtoi maisemaa hyvissä ajoin, joten mitäpä sitä menneitä kaivelemaan.

Nyt pitäisikin saada tämä muuttoliike loppumaan. Väkeä meni viime vuosina vähän joka tasolta.

”Muukalaislegioona” herätti Antissa tunteita (ärsyttävä ja rasistinen nimi). Hienoahan se olisi, jos kenttä olisi täynnä nuoria oman kylän kasvatteja. Se ei vaan ole realismia. Kun vielä Antti on niin, että moni näistä ei niin nurmolaiselta näyttävästä pelimiehestä on ihan suomalaisia, syntynyt tai hyvin nuorena tullut maahan. Ja suomalaisella sydämellä varustettu.

Luin Jessen tilanteesta Ylen sivuilta ja olet pahoillani hänen sairautensa johdosta. Ikävä uutinen nuorelle kaverille. Toivon kaikkea hyvää hänelle ja menestystä opiskeluun ja myöhemmin työelämässä.

Yksi syy kirjoittaa on myös erään erittäin hienon ihmisen menehtyminen. Tutustuin Diniin OmaSp:n kannattaja päädyssä. Erittäin valoisa ja iloinen persoona. Aina hymyileva, positiivinen ja paljon naurava persoona. Toki kentän laidalla tulinenkin. Iso menetys Seinäjoen jalkapalloilevalle yhteisölle. Jään kaipaamaan keskustelujamme jalkapallosta ja tästä hullusta maailmasta.

Menestystä tulevalle kaudelle toivoo

Timo Mäkynen

SJK:n kannattaja Hämeenlinnasta

Kommentoi