Lukijoilta: Parempi katua kuin katsoa?

Demareiden al-Taeen kirjoitukset ovat selvästi rasistisia ja juutalaisvastaisia, mutta niistä ei nosteta syytettä, koska hän huomasi sanoa katuvansa kirjoituksiaan. Katuuko hän todella? Sinisilmäinen oikeuslaitos kuitenkin uskoo niin olevan, koska hän on muunvärinen ja vieläpä demarien kansanedustaja.

Ilmajokinen Juha Mäenpää on myös kansanedustaja. Mutta ei sillä väliä, sillä hän on valkoihoinen ja suomalaista sukuperää oleva perussuomalainen. Niinpä hänen humoristinen kielikuvansa sopiikin poliisin syynättäväksi. Rangaistusta ei hänellekään tule, koska kansanedustajilla on hiukan laajempi sananvapaus, kuin meillä muilla.

Kyllä maailmaan ääntä mahtuu, mutta miksi Suomen oikeuslaitos ottaa eri väristen ihmisten puheet huomioon eri tavalla? No joo, etelässähän nyt paasataan suu vaahdossa mitä vain, eikä sillä tarkoiteta sen enempää. Kunhan paasaavat. Suomalaiset puhuvat asiaa. Ehkä poliisikin ottaa tämmöiset kulttuurierot huomioon.

Tämä on myös ennakkotapaus. Jos vaikkapa sudet kiertelevät kartanolla lapsia ja koiria hamuamassa ja tulee puolustaneeksi heitä kiukkuisella lyijyannoksella, niin poliisikuulusteluissa täytyy tietysti muistaa sanoa katuvansa sitä, että puolusti lapsensa tai koiransa henkeä. Näin pääseekin syytteistä kuin koira veräjästä. Katumus on kova sana.

Kärjenmäen Akatemia

Seinäjoki

Kommentoi