Lukijoilta: Pecos Bill ampui kaikkea liikkuvaa

Pecos Bill, lännenmies, oikeuden ja oikeassa olemisen järkähtämätön ja kiivas puolustaja, seikkaili 1950–60 nimensä mukaisessa sarjakuvassa. Ei minulla nyt kovin tarkkaa muistikuvaa Pecosista ole, mutta muistikuvani mukaan hän ampui lähes kaikkea liikkuvaa, erityisesti roistoksi ja väärintekijäksi havaitsemaansa, oikeudesta mitään ymmärtämätöntä kurjimusta.

Villissä lännessähän oli kovin tavallista ratkaista erimielisyys asein. Hieman on ehkä tilanne tuolta osin rauhoittunut, vaikka aseellinen väkivalta on siellä yhä käsittämättömän yleistä.

Tämä lännenmies on tullut mieleeni lukiessani alueemme ”valtapuolueen” kansanedustajan ja kuntapoliitikon mielipiteitä, vauhtia ja vaarallisia kurveja tuntuu riittävän. Nyt eivät lennä luodit vaan ruudinkatkuiset sanalliset hyökkäykset, nykyajan lainsuojattomia, toisin ajattelevia kohtaan.

Samaan aikaan, kun kirjoituksissa vaaditaan ja kehotetaan yhteistyöhön, tölvitään ja vähätellään muiden kannanottoja ja mielipiteitä. Tämä on tietenkin vain se, mikä näkyy julkisuuteen, henkilökohtaissa yhteyksissä asia on kyllä varmaankin toisin.

Mielestäni on poliitikolta arveluttavaa kysellä, aikooko lehti tai toimittaja jatkaa linjallaan. Vaikuttaa sen mainitun valtapuolueen edustajan painostukselta.

Täytyy kuitenkin lopuksi ”silittää”myötäkarvaan, että autoa ei heitellä jääklimpeillä (vitsi,vitsi), noin yleisesti minulla on hänestä ja muista nuoren polven vaasalaisista poliitikoista myönteinen kuva, uudenlainen tekemisen meininki nyt. Ehkä voisi hieman jarrutella sitä energiaklusterin ylistämistä, sen ovat jo kuulleet muinaiset mesopotanialaisetkin.

Ari Leivo

Vaasa

Kommentoi