Lukijoilta: Perhetyön resurssit turvattava kunnissa

Lapsen hyvä elämä pitäisi olla koko yhteiskunnan ykköstavoite. Perheet ja niiden tilanteet ovat erilaisia. Iso osa perheistä pärjää aivan hyvin. Isolla osalla on myös haasteita, hyvin monenlaisia.

Lastensuojelun tulee lähteä perheiden kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin arvioinnista ja mahdollisiin haasteisiin vastaamisesta. Ajoissa ja perheen valmiuksia kunnioittaen.

Varhainen apu, ohjaus ja mukana kulkeminen pitäisi olla mahdollista ja systemaattisesti organisoitua joka kunnassa. Asiat ja niiden suhteet eivät ole yksiselitteisiä.

Maaseudun tulevaisuuden artikkelissa 1.2.2020 esitetty perheiden kotipalvelun resurssien vähentäminen kunnassa ja muutaman vuoden päästä lisääntyneet lasten sijoitukset puhuvat karua kieltä. Ennaltaehkäisevään perhetyöhön on ohjattava riittävät resurssit. Koska jokainen elämä on tärkeä. Koska lapsissa on koko yhteiskunnan tulevaisuus.

Lapsen hyvä elämä voi olla turvattavissa pienillä asioilla. Vanhemmille on annettava tietoa ja työkaluja perheen haasteiden korjaamiseen.

Jo lyhyt perheen rinnalla kulkeminen voi olla se ratkaiseva tekijä, jonka avulla ongelmien suunta voidaan muuttaa jo ennen kuin niistä tulee oikeita ongelmia. Perheen valintoja ja valmiuksia kunnioittaen, hyviä käytäntöjä vahvistaen.

Perheiden sosiaalipalvelut on rakennettu turvaamaan jokaisen lapsen hyvä elämä. Yhdessä perheen kanssa.

Jaana Kyttä

toiminnanjohtaja

Etelä-Pohjanmaan Vesaiset

Kommentoi