Lukijoilta: Persujen EU-politiikka on Huh-Ha

Huh-Ha otsikossa on tietysti lyhennys persujen europarlamentaarikkojen nimistä Laura Huhtasaari ja Teuvo Hakkarainen.

Jos se jollekulle merkitsee jotain muuta, en voi kuin pahoitella.

Mainittu mainio kaksikko päätti heti europarlamentin avajaisistunnossa oikein räväyttää istumalla Eurooppa–hymniä soitettaessa, muiden meppien seisoessa. Tämänhän huomasi tietysti koko Eurooppa, ja kaikki tajusivat olla huolissaan, kun Suomesta jyrähtää.

Kaksikon esiintyminen oli tietysti looginen; plagioivathan he brittien brexit-puoluetta. Tämä sujui hyvin Huhtasaarelta – onhan hän jo tullut tunnetuksi taitavana plagioitsijana opiskeluvuosinaan. Yhtään omaperäistä ajatusta en sen sijaan ole tuon voimakaksikon kummaltakaan jäseneltä vielä kertaakaan kuullut.

Tuolla menollaan parivaljakko onnistuu tuhoamaan sen, minkä heidän viiltävän älykäs puheenjohtajansa onnistuu rakentamaan.

Ei Suomen kansa sentään niin tyhmä ole kuin Huh-Ha luulee.

Jos he uskovat, että huono käytös ja muiden aliarvioiminen on oikeaa suomalaisuutta, niin pahasti ovat pielessä.

Kaksikon Huh-puolisko vielä oikein kehua retosteli päivän Iltalehdessä, kuinka he oikein boikotoivat ”oodia ilolle”. Maamme-laulu on minullekin rakas, mutta tiedostan, että sen sanat on kirjoitettu ruotsiksi, ja sävelen luritteli saksalainen kuoronjohtaja hampurilaisen kapakkalaulun säveltä mukaillen.

Samassa virkkeessä tuo ajatusten Kokemäenjoki loihe lausumaan vastustavansa EU:ta. Huh siis kertoi valehdelleensa vaalikampanjan aikaan, koska ei hän eikä persupuolue ainakaan julkisesti aja EU-eroa.

Olisi voinut olla paitsi Suomelle, myös Huh-Ha kaksikolle hyödyksi, jos he olisivat ennen asettumistaan ehdokkaaksi ottaneet selvää, mitä europarlamentissa tehdään.

Siellä ei esimerkiksi päätetä yhdestäkään pelkästään Suomea koskevasta asiasta. Siellä ei päätetä, miten Suomi rahansa, myös EU:lta mahdollisesti saamansa rahat, käyttää. Ennen kaikkea siellä ei voi vastustaa itse EU:ta, paitsi tekemällä itsestään täydellisen pellen (ellei jo ole).

Tässä ei tila kaikkeen riitä, mutta hirvittää, jos Suomen tällä hetkellä gallupeja johtava puolue on todellakin sitä mieltä, että me voimme ja meidän tulisi elää kansainvälisestä yhteisöstä välittämättä.

Onhan Huh-Ha kaksikko toki jo jotain saanut aikaankin. Ainakin minuun tuo pari on vaikuttanut niin, että melkein hävettää olla suomalainen.

Lohduttaudun kuitenkin sillä, että Lauran ja Teukan merkitys Brysselissä on kuin sen kuuluisan hyttysen pissin vaikutus Itämeressä.

Matti Jaakkola

varatuomari, Mustasaari

Kommentoi