Lukijoilta: Perussuomalaisten tuhopoltto vai peruskorjaus?

Perussuomalaisten puheenjohtajan valinta aiheutti Suomessa ennen näkemättömän poliittisen kuohun. Presidenttikin älähti. Jussi Halla-ahon valinta sai loputkin vaalipiirimme kansanedustajista loikkaamaan.

"Maahanmuuttokriittinen” Maria Tolppanen loikkasi jo aiemmin. Eduskuntavaalien alla hän kalasteli ääniä rasistisilla kommenteilla. Nyt toveri Tolppanen sanoo, ettei hyväksy rasismia missään muodossa.

Hongisto ja Saarakkala ovat kirjoittaneet lukuisia maahanmuuttokriittisiä mielipiteitä. Saarakkala on ratsastanut maahanmuuttokriittisen, nuivan vaalimanifestin avulla kuusi vuotta. Nyt molemmat lähtivät puolueesta kohti mustaa tulevaisuutta, koska epäilevät ps-puolueen muuttuvan maahanmuuttokriittiseksi.

Saarakkala koki, että hänen poliittinen kotinsa paloi muutamassa tunnissa. ”Ne, jotka sen kodin polttivat, tulivat soihtukulkueena. He olivat pyromaaneja ja polttivat sen.”

Hongisto viittasi tulipaloon, joka oli sammutettu väärin. Hongisto on loikastaan vähäpuheinen: "puoluetta pitää johtaa kotimaasta". Hän on Vistbackan näpeissä, onhan hän matkassa Vistbackan tuella.

Vistbacka pitää ovea raollaan perussuomalaisiin. On käsittämätöntä, että valtiopäiväneuvos roikkuu edelleen perussuomalaisten tukisäätiön omistaman puoluetoimiston ränneissä talossa, josta muu eliitti jo loikkasi Soinin hillotolpan juurelle. Kodista, jonka eliitti oli nepotismillaan saastuttanut sisältäpäin.

Vistbacka ja Soini tarvitsivat dynastiansa rakentamiseen paljon pieniä maahanmuuttokriittisiä nauloja. Käytettäessä paljon pieniä nauloja, ne lopulta kantavat ja kestävät enemmän kuin muutama iso naula. Entisen SMP:n jäsenet ja äänestäjät ovat olleet pienen ihmisen asialla ja nyt nämä ”isot naulat” kätyreineen unohtivat sen täysin.

Onneksi perussuomalaisten jäsenissä sekä kannattajissa on valtaosa valveutuneita ihmisiä, jotka ymmärtävät, että ajan vaihtuessa myös yhteiskunnan ongelmat vaihtuvat, haittamaahanmuutto aiheuttaa veronkorotuksia, leikkauksia ja säästötoimenpiteitä, jotka kohdistuvat eniten pienituloisiin pieniin ihmisiin. Tulevaisuudessa on myöhäistä puhua pienistä perheviljelmistä, jos niitä on vain Vuosaaren parvekkeilla.

Kattoremontti kahdessa päivässä. Kuulostaako hurjalta?

Ei ollenkaan. Nimittäin koko kodin peruskorjaus voidaan tehdä muutamassa tunnissa. Minun poliittinen kotini peruskorjattiin lattiasta kattoon lauantaina 10.6.2017. Perustukset vahvistuivat ja katto uusittiin. Sisälle puhallettiin lämmintä yhteishenkeä niin paljon, että pahoinvointia aiheuttava huono sisäilma saatiin poistettua. Sisäilmaa pilaava materiaali poistui ihan itsestään. Nyt tässä kodissa on hyvä asua ja hengittää.

Poliittisessa kodissani on vielä pieni ongelma, oven raossa on edelleen katolta roikkuva vanha nariseva tuuliviiri tukirakenteineen. Jos se tuuliviiri ei itse irtoa, toivottavasti uusi johto irrottaa sen.

JUHA MÄENPÄÄ (ps.)

Ilmajoki

Kommentoi