Lukijoilta: Pieniä ovat MTK:n murheet

Tämä tuli esille Ilkka-Pohjalaisen mielipidepalstalla 13.4.2021. Se oli näyttävä ulostulo ja varmasti oikeutettu, mutta paljon pahempaa on tapahtunut ja tulee tapahtumaan, joista MTK on ollut hiljaa. Maaseutu on kuolemassa, sen poliittinen voima hiipumassa, kun mielivalta rehottaa sitä koskevissa asioissa. Joten huoli jostakin hirvien taimikkotuhoista on vähäistä sen rinnalla, kun metsien omistus on kiihtyvästi siirtymässä sijoittajien haltuun, että näidenkö eduista MTK huolehtii.

Ne ajat ovat olleet ja menneet, kun metsänomistajat ovat tyytyneet vuokraamaan metsästysoikeutensa lihanpalaa ja hirvipeijaisia vastaan. Natura 2000 -omistaja Ympäristökeskus-Metsähallitus ja sijoittajat vaativat riihikuivaa rahaa. Jos yleensä Ympäristäkeskus-Metsähallitus, sijoittajat, kuten myös kasvava kaupunkikeskeiset metsänomistajat lisääntyvässä määrin yleensä vuokraavat Pakanalehtojaan metsästykselle. Me köyhtyneen maaseudun metsämiehet maksamme, vaikka meitä on noin 300 000, mukisematta saadaksemme kulkea metsällä.

Maaseudun Tulevaisuudessa 16.4.2021 Mikko Tiivola kirjoitti: ”Metsätilakaupoissa on vuosisadan takainen meininki”. Sen paikka olisi ollut MT:n pääkirjoitussivun paikalla, mutta ei, koska MT on alistunut vihreän liikkeen äänitorveksi tajuamatta ja selvittämättä, mitä se vihreä liike oikeastaan on.

Oppia vihreän liikkeen tavoitteista on haettava usein uskonnollisfilosofisesta kirjallisuudesta. Parhaat selvitykset ovat tehneet Mikko Paunio ja Juha Ahvio, joka ilmeisesti on kreationisti, joka on nykymaailman halveksituin haukkumanimi...

Jos EU-liitosneuvotteluissa olisi ollut mukana talonpoikaisten metsien hoitovelvollisuus, yhtä uskonnollisfanaattisesti kuin peltoviljely ja karjanhoito, niin kuinka kovassa kasvukunnossa ne nyt olisivat ja maaseudulla olisi nyt kaksi kertaa enemmän väkeä.

Samassa MT:n numerossa oli yleisönosastokirjoitus: ”Missä ovat huomiset ruuantuottajat?”, mutta sekään ei tunnu MTK:ta huolestuttavan, koska tilat vain suurenevat ja tila tilalta, kylä kylältä ja kunta kunnalta kuolevat.

Turvetta ei saa nostaa ja, susi-, hanhi-, merimetso- ja naakkalaumat kasvavat. Luonto on pantu kaiken edelle ja niin tulee ollakin, mutta ihmiskunta on näin tekemässä maan päälle Uutta Taivasten Valtakuntaa, niin kuin moni uskonlahko ja aate ovat tehneet kautta historia siinä onnistumatta. Suomessa se pitäisi tapahtua vuonna 2030–35, EU:ssa 2050 ja muualla joskus 2100, mutta edessä on täysi pimeys, kukaan ei tiedä kuinka asiat ovat mainittuina ajankohtina, sitä voi vain arvella tieteen nimissäkin, mutta sehän ei olekaan enää tiedettä.

Eino Wiitalähdet

Isojoki

Kommentoi