Lukijoilta: Pieniä ovat silakat...

...joulukaloiksi, todettiin jo aikoja sitten kun hyvinvointi kasvatti isommat kalatkin joulupöytään, jossa tosin on turhempaakin nykyisin turhuuden markkinoilta.

Sen sijaan puheet ja puuhastelut ovat yhä enempikin jopa pienissä askareissa ja korjaustoimenpiteissä kun pitäisi korjata eriarvoistumista elämän markkinoilla.

Jo sota-aikana hoidettiin paremmin oikeudenmukaisuutta ja inhimillisyyttä. Naapurikylän Antti tuli valittamaan veroista kuntaan ja virkailija totesi kysyen, että ”onko tullut liikaa veroa”, johon Antti totesi että ”ei siitä... tuskin niitä liikaa on, mutta kun ei pysty maksamaan”.

Apua taisi tulla, en muista miten.

Nyt politiikka puhuu myös veroista, mutta totuus eli perimmäinen syy säilyy eli suuri vääryys tulonjaossa, koska kukaan ei ole ansainnut eikä tarvitse monin, jopa kymmenin kerroin enempää elääkseen ja rakentaakseen itseään ja yhteisöään?

Epäiltävissä on että ”hyvä veli ja korruptiokerhot” hoitavat asiat, ettei edes totuus pääse esille vääryyksissä – ei edes informaatiossa! Ahneus kukoistaa, sitä ei edes yritetä aisoihin?

Arvioni on, että kohtuullistamalla saataisiin 10–15 miljardia politiikan viisaasti käyttöön. Kaikki työ rehdisti tehtynä on samanarvoista, vähintäänkin hoivatyö, ruokatuotanto ja sivistävä koulutus! Turvallisuudestakin jäisi jäljelle lähinnä tahallinen, kehittämättömyydestä johtuen, rikollisuus kasvattamattomuudesta johtuvana.

On jo aikaa kun alettiin puhua siivoustyöstä, vaikka pelkkä siivous sananakin jo on arvokasta. On yhä enemmän puuhaa ja puhetta, joka ei ole arvokasta mutta tili on epäiltävästi suuri itsetyytyväisyys sen mukainen.

Politiikkakin on vain keino – ei tarkoitus itsessään. Kehityskin tulee arvoista totuus, oikeudenmukaisuus, inhimillisyys!

J. Ruokoja

Laihia

Kommentoi