Lukijoilta: Piippuhyllyltä näkee vielä hyvin

Nyt kun olen ollut muutaman vuoden pois ”päättäjän” tehtävistä, minulla on ollut aikaa miettiä maailman menoa, kuin ulkopuolisena. Ihmettelyn aiheet eivät lopu.

Siihen aikaan, joskus 70-luvulla, kun tulin politiikkaan mukaan, oli työväkeen kuuluvilla ihmisillä itsestään selvää, että vain vasemmistopuolueet ajavat heidän oikeuksiaan. Se on tosi asia vielä tänäkin päivänä.

Myös eläkeläisten asiat ovat olleet vasemmistolle aina tärkeitä. Muistan vielä hyvin, kun joskus alle kolmekymppisenä kannoin vappukulkueessa kylttiä, jossa luki: Riittävä eläke kaikille. Meistä kaikista tulee joskus eläkeläisiä, jos elinpäiviä riittää.

Nykyisin seuraan uutisia ja luen lehtiä kotisohvalla. Ihmettelyn aiheita riittää. Puolueiden kannatusmittauksia katsellessa ei voi muuta, kuin kauhistuen ihmetellä, miten paljon Suomessa on oikeiston, jopa äärioikeiston kannattajia. Näihin puolueisiin luen tietenkin kokoomuksen ja perussuomalaiset. Se olisi paremmin ymmärrettävissä, jos kansassa olisi heidän kannatuksensa verran rikkaita ja hyvin toimeen tulevia ihmisiä, mutta asia ei ole oikeassa elämässä näin.

Se ei auta pienituloisia ja heikommassa asemassa olevia ihmisiä yhtään, jos heidät muistetaan vain vaalipuheissa. Kannattaa aivan oikeasti seurata, mitä puolueet tekevät käytännön päätöksissä. Sille ei voi mitään, että enemmistö yleensä voittaa äänestyksissä, ja oikeisto on useimmissa kunnissa enemmistönä. Sen vuoksi minun kaltaisteni entisten ja nykyisten työläisten kannattaa tukea vasemmiston voimaa, silloin ei tarvitse pettyä, ettei ainakin itse tehnyt sen, minkä voi.

Taina Inkeri Lehto

Vaasa

Kommentoi