Lukijoilta: Pohjalaismaakuntien liittojen välillä tehdään monipuolista kulttuuriyhteistyötä

Mielipidekirjoituksessaan Ilkka-Pohjalaisessa 16.6. Tommi Mäki nostaa keskusteluun Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan liittojen alaisten kulttuurilautakuntien yhdistämisen.

Pohjanmaan väestön kulttuuriasioista huolehtiminen perustuu Pohjanmaan liiton perussopimukseen, ja samaan perussopimukseen perustuu myös kulttuurilautakunnan toiminta. Suomenkielisen kulttuurin lisäksi lautakunnan vastuulle kuuluu maakunnan kielellisten palveluiden kehittäminen, mikä on kaksikielisessä maakunnassamme tärkeä tehtävä.

Pohjalaismaakuntien liittojen välillä tehdään laajasti yhteistyötä, ja yhteistyö ulottuu myös kulttuuritehtäviin. Etelä-Pohjanmaa ja Keski-Pohjanmaa ovat meille luontaisia yhteistyökumppaneita esimerkiksi hankkeisiin. On tärkeää, että yhteistyömme on jatkossakin sujuvaa ja tiivistyy entisestään, kun suomenkielinen Isokyrö vaihtaa maakuntaa vuodenvaihteessa.

Yhteistyö maakuntien välillä on toiminut hyvin, vaikka niillä on omat kulttuurilautakuntansa. Maakuntakohtaiset kulttuurilautakunnat mahdollistavat paikallisemman asioiden käsittelyn kuin suuralueen yhteinen päätöksenteko. Keskustelu yhteistyön kehittämisestä edelleen on hyvin tervetullutta.

Kaj Suomela

maakuntajohtaja, Pohjanmaan liitto

Kommentoi