Lukijoilta: Pohjan Miehet vaihtoi vapaalle

Olin jälleen kerran kuuntelemassa Pohjan Miesten kevätkonserttia, joka pidettiin 21.4. kaupungintalossa. Etukäteen oli ilmoitettu, että perinteinen mieskuoromusiikki jää vähemmälle ja tilalle on valittu kevyempää musiikkia. Konsertin teema oli ”Valoa ja Varjoja”.

Tavallisena mieskuoromusiikin kuuntelijana voi todeta, että illan ohjelma oli hienosti rakennettu ja se huipentui seisaalta yhteisesti laulettuun Vaasan marssiin. Lisää väriä ohjelmaan toi myös Heikki Loukolan luontevasti esittämä kappaleiden juontaminen.

Konsertin alkuosassa kuoro huomioi niin Toivo Kuulan, Jean Sibeliuksen kuin virolaisten säveltäjien kappaleita. Virolaisilla lauluilla haluttiin kunnioittaa sitä, että Viro itsenäistyi 100 vuotta sitten.

Marssiosastosta löytyivät sellaiset kappaleet kuin Pohjan Miesten marssi, Suojeluskuntien marssi, Jääkärimarssi ja Vaasan Marssi, joiden esittäminen oli riittävän mahtipontista.

Ohjelman loppuosa koostui ikivihreistä ja tutuista iskelmälauluista, jotka kuulostivat Pohjan Miesten laulamina mukavan viihdyttäviltä.

Lisäväriä lauluille antoivat pianon ääressä ollut Rami Loukola ja ”kurttua” soittanut Jaakko Isokangas, jonka ihailtava ja herkkä sorminäppäryys tuli hyvin esille Saarenmaan valssin ja Kotkan poikii ilman siipiä -lauluissa.

Katsojan ja kuuntelijan kannalta on tietysti ymmärrettävää, että kuorolaisten keski-ikä nousee vuosi vuodelta, näin myös Pohjan Miehissä. Kuten ”Manu” aikoinaan totesi, ”tarttis tehdä jotain”. Mistä nuorempia mieskuorolaulajia löytyisi, on pieni haaste.

Kiitos Pohjan Miehille mukavasta illasta. Konserteissakin tavataan.

Markku Rintanen

Vaasa

Kommentoi