Lukijoilta: Pohojalaasakat sijootusillas

Meitä akkoja oli käsilaukut kiillotettuuna ja nenät niistettyynä auritoriollinen kuuntelemas sijootusvinkkejä.

Kaikki vilikuuli aluuksi toisiansa, jotta kukahan täälä on se raharikkahin, ja mihinkä sitä kehtaa istuakkaa tälläänen piänpiänsijoottaja.

Uskoosin, että suurin osa oli kuitenkin Kalevala koru Naisen ääni -arvonnan peräs tullehia. Nii ainakin me kolome samalla autolla tullehet.

Pelekäsimmä mahorottamasti, että nyt tuloo liian korkialentoosta tekstiä, kun esitelmien pitäjät alootti. Että turhaan täällä ny istumma, jos kaikki liitää päälaesta yli johonkin avaruutehen, ja ku kotonaki olis ollu tekemistä!

Mutta viälä mitä!

Illan pääesiintyjä suurelta kirkolta asti sanoo, jotta vaikka hän onki sijootusasijantuntija, nii hän on aivan tavallinen ihiminen. Poliisin tyttö Helesingistä.

No ny päästihin asiahan, tuumasin itteki miälesnäni, kun virkavalta sattuu olemahan lähellä syräntä, kun itteki oon poliisipirssiä tyyränny.

Merja Mähkä, sijootuskolumnisti kertoo: Mun sijoootusurani alakoo, ku poliisi-isä laittoo mulle rahastoohin ja osakkeesihin vähä pesämunaa. Vähä mutta säännöllisesti. Sillä sitä sitte aikoonaansa maksettihin ensimmääsen asunnon käteesraha ja vielä jäi vähä muuhunkin. Ja oppi sijoottamisesta istutettihin lähtemättömästi miälehen loppuiäksi ja nyt on salakku, jonka suuruutta saamma vaan jäärä arvaalemahan, kuusnumeroonen luku tai jotaki siihen suuntahan.

Kun sitten mentihin itte asiahan, että palijollako olis hyvä aloottaa, nii pankin erustaja sanoo, jotta voi, että! Ihan vaikka viirellätoista–kaharellakymmenellä eurolla voi aloottaa kuukaures.

Silloon etuosas salia istuva kiharapäänen pyyhkääsi poskiansa ja suaristi olemustansa ja sanoo: Äläkää ny viittikö pikkurahoosta ruveta täälä puhumahan! Alotetahan ny vaikka siitä, että jos mä siirrän kakskymmentätuhatta tililtä, niin mihinkä mun se kannattaas siirtää?

Siinä vaihees loppuu pikkurahoosta puhe kertakaikkiansa, mutta mukavaa silti oli naistenpäivän aaton illas ja ku se korukin meni arvonnas tutulle nimelle! Onnia uuren korun omistajalle ja sijootuksihin teille kaikille, piänihin ja suurihin!

Maritta Keltikangas

Kauhava

Kommentoi