Lukijoilta: Poliisin määrärahoja pitäisi lisätä

Valtion vuoden 2022 tulo- ja menoarvioon on esitetty noin 40 miljoonan euron leikkausta poliisin määrärahoihin. Tällainen heikennys tuntuu käsittämättömältä tilanteessa, jossa poliisin resurssit ovat muutenkin riittämättömällä tasolla.

Aika harvoin nykyään näkee poliiseja esimerkiksi tekemässä liikenteen valvontaa. Syytä kyllä olisi, sen verran hulvattomaksi liikennekuri on mennyt. Teillä näkee paljon vaarallisia ohituksia ja törkeitä ylinopeuksia.

Turvallisuustilanne on myös muutenkin heikentymässä, varsinkin suuremmissa kaupungeissa.

Suomeen on viime tietojen mukaan pesiytynyt rikollisryhmiä joita johdetaan ulkomailta. Erityisen huolestuttava ilmiö on nuorisojengien organisoitu väkivaltainen rikollisuus.

Toivottavasti emme ole menossa Ruotsin kaltaiseen tilanteeseen, siellä on alueita minne poliisitkaan eivät uskalla mennä edes suojavarusteissa. Tukholman ja Malmön alueilla sattuu viikoittain rikollisryhmien keskinäisiä väkivaltaisia yhteenottoja, joissa ovat joutuneet uhreiksi myös sivulliset henkilöt.

Ruotsissa uhkaa ei aikanaan otettu vakavasti ja tilanne riistäytyi käsistä. Toivottavasti Suomessa tilanteeseen suhtaudutaan toisin eikä anneta ajautua niin pahaksi kuin Ruotsissa.

Valtion ensi vuoden budjettiin pitäisikin esittää reilua korotusta poliisin määrärahoihin, että näitä uhkia voitaisiin paremmin torjua.

Tapio Kamppi

Honkajoki

Kommentoi