Lukijoilta: Politiikan ilmastonmuutos

Elämme ilmastonmuutoksessa. Muutkin kuin ruotsiteini Greta ovat asian tiedostaneet.

Toisinajattelijalta vedetään päivä päivältä yhä selkeämmin matto jaloista, kampataan faktatiedoin, kuinka maapallo kuumenee ja jäälaatat sulavat vesinä meriin. Minkäs teet, vai onko ihmisellä avaimet tähän päivänpolttavaan ongelmaan?

Toisinajattelijana esitän omaa faktaani. Ihmisen vaikutus on totta kai faktaa niin vesien ym. saastumiseen kuin ilmaston rajuihin vaihteluihinkin ainakin jonkinmoinen.

Mutta: Missä ovat todisteet tai vastatodisteet, onko maapallolla nyt historiansa kuumin jakso menossa?

Tohdin epäillä, että nyt havaittava ilmiö on toistunut pallollamme ennenkin ja jopa rajumpana. Väitänkin, että pallollamme on ollut huomattavasti leudompia ilmastojaksoja. Eikä edes historiakulussa hirveän kauas taaksepäin tutkailtaessa edes.

Pallolla on elänyt jopa varsin laajasti isoja nisäkäslajeja kuten hirmuliskoja. Mihin syihin ne kuolivat muuhun kuin ilmastonmuutokseen?

Eikä ihmisellä (jos hän eli pallolla tuolloin) ollut minkäänlaista vaikutusta niiden katoamiseen sen enempää kuin pian niiden häviämisen jälkeen tapahtuneeseen ilmaston jäähtymiseen.

Jääkausihan on kuten Golf-virtakin ollut ilmiöinä ihmisvaikutuksen ulkopuolisia.

Ja sekin aika on Pohjolassamme eletty, että Suomessa on kasvanut pähkinäpuita ja tammia luonnonvaraisina laajastikin.

Mm. 1930-luvun aikoihin on ollut niin lämmin keskitalvi, että esimerkiksi täällä Lehtimäellä on uudenvuoden aikaan Ähtärinjärvi ollut täysin jäätön ja tammikuussa viljelijät ovat kylväneet rukiin ym. siemeniä maahan kasvamaan!

Ns. suuret nälkävuosijaksot maassamme on koettu 1600- ja 1800-lukujen loppupuolilla laajojen, ankarien kesäpakkasten seurauksina.

Se, miten paljon nykyiseen ilmastomuutokseen ihminen on syypää, ei ole mitenkään todistettu vaan on esitetty mm. Al Goren työryhmän raportein karkeita otaksumia ja johtopäätöksiä.

Niiden vaikutus on ollut hysterisoiva, liioitteleva ja syyllistävä.

Nuori sukupolvi herkimpänä on peloteltu miltei toivottomaksi.

Syntyvyys laskee meillä ja muualla länsimaailmassa sinkkuuden buumissa ja homo-lesbovillitysten saattelemana.

Se mitä pitäisi nyt järkisyin perustellen viisaittemme tehdä, on muistuttaa tervehenkisesti – eikä vain viheraatteen tulkintoja käyttäen – luoda toivoa.

Kaunis maailmamme on rajallinen mutta myös, että ihmiskunnan geenirappeuman etenemistäkään ei ihminen kykene pysäyttämään. Tuskin laajemmin myöskään ns. ilmastokehitystä.

Siinä voi nimittäin auringostamme ja ulkoavaruudellisista syistä johtuen hyvinkin tapahtua muutos viilenemisen suuntaan, kuten historiankulussa ennenkin on tapahtunut täällä pohjoisella pallonpuoliskollamme.

Jouko Pesonen

Alajärvi

Kommentoi