Lukijoilta: Posti on ollut kansaa varten, ei kansa Postin palvelija

Posti on ollut ja sen kuuluu olla palvelulaitos. Valtion kuuluu olla laitos, jota kansa hallitsee, eikä valtio voi kohdella kansaa eriarvoisesti. Jos valtion palveluksessa oleva rikkoo valtiosääntöä, hän joutuu vastaamaan.

Nyt nähtiin uusi yritys päästä laskemaan palkkoja, mutta kömpelösti, joka näkyi läpi, jollaisia on ollut aiemminkin. 700 oli niin pieni porukka, että oletettiin yrityksen menevän läpi. En yhtään ihmettele, jos Rinne meni tähän mukaan. Oli outo asia, että kokeilu tehtiin valtion yrityksessä, jossa työnantaja on Suomen valtio. Jotain on mennyt vikaan.

On myönnettävä, että Suomessa on korkeitakin palkkoja, mutta ne menevät eri kastiin, ei työntekijöille.

Ensiksi voi erottaa maaseutuväen. Maaseutuyritykset, viljelys ja pienyritykset ja kaikki palkannauttijat, ei ole hurraamista. Tietysti täälläkin on osaamisellaan ja yrittämisellä onnistuneita. Olisikin tärkeätä saada nuoret jäämään alueelle.

Uusia yrityksiä syntyisi, kun olisi halukkaita nuoria, mutta liian moni nuori on syntynyt lelumaailmaan, josta on turhan vaikea irtautua.

Tunnettuahan on, että elämää opitaan iän mukana. Nykymaailma antaa oppia, jota nuori sisäistää, vanhemmilla on yleensä tullut paljon sellaista ulkoapäin viime vuosina, josta on harmia.

Vanhempiaan lasten ja nuorten pitäisi oppia kuulemaan, vaikka tuntisivat olevansa hyvinkin viisaita. Pitäisi oppia senkin, että vaikeuksien tullessa äiti ja isä tulevat helposti mieleen. Sitä suhdetta ei pitäisi hukata.

Liian paljon nykymaailmassa tapahtuu, että suljetaan ovi, jota on vaikea avata. Kuitenkin asioihin rauhallisesti paneutumalla asiat voivat palautua. Nykymaailmassa on paljon ongelmia, älkäämme lisätkö niitä.

Risto Järvimäki

Kauhajoki

Kommentoi