Lukijoilta: Postin jälkipyykkiä

Hupaisinta Posti-episodissa oli se, ettei posti ollut kulkenut Postin johdon ja omistajaa, valtiota, edustavan valtioneuvoston omistajaohjausosaston, omistajaohjausministerin eikä pääministerin välillä.

Nykyisen postilain mukaan myös Posti toimii markkinaehtoisesti. Yleispalvelunkin voi hoitaa joku muu yritys. Valtio avustaa, että yleispalvelu toimiin koko maassa.

Yleispalvelun piiriin eivät kuulu sanoma- ja aikakausilehdet, eivätkä osoitteettomat lähetykset eli lähinnä mainokset.

Ihmettelen, että miten Posti voi jatkossa kilpailla markkinoilla, jos jossain tehdään Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n mukaan samanlaista työtä 30 jopa 50 prosenttia pienemmällä palkalla?

Poliitikot tietysti käyvät omaa valta- ja mediapeliään syytellen toisiaan. Yrittävät olla toisiaan viisaampia. Oppositiosta käsin on vastuusta vapaana hyvä jatkaa vaalityötä seuraavia vaaleja ajatellen.

Mutta se oli kyllä virhe entiseltä ay-aktivistilta, pääministeri Antti Rinteeltä, että hän yritti istua kolmikannan kahdella pallilla yhtä aikaa eli olla työnantajan ja työntekijöitten edustajana.

Postin palveluja on moitittu mielipidekirjoituksissa ja tekstareissa huonoiksi.

Minä olen ollut ja olen tyytyväinen Postin palveluun. Nyt vielä, kun paperipostin jakelija kulkee hiljaisella ilmastoystävällisellä sähkömopolla.

Pakettiposti on lisääntynyt verkkokauppojen käytön myötä. Mekin käytämme niitä. Olen pannut merkille, että posti on saanut monia kilpailijoita jakelemaan näitä paketteja. Viimeksi paketin toi meille PostNord -niminen yritys.

Asiamiesposti lähikaupassa on myös kätevä. Voi hoitaa postiasiat samalla, kun käy ostamassa päivittäistavarat. Veikkauksen pääte on siinä vieressä ja lisäksi yksi kaupan kassoista. Näköjään siellä on monitaitoisia ihmisiä, koska sama ihminen saattaa palvella postin tai veikkauksen luukulla tai kaupan kassalla. Mihin liittoon lie kuuluvat?

Markus E. Myllymäki

Vaasa

Kommentoi