Lukijoilta: Postin palkkojen alentamisesta

Posti aikoo alentaa työntekijöidensä palkkoja siirtämällä työntekijät toiseen ammattiliittoon, ja palkat alenisivat noin kolmekymmentä prosenttia. Postin toimitusjohtajalla on noin kymmenentuhannen euron kuukausipalkka ja se pitäisi alentaa viiteen tuhanteen euroon kuukaudessa. Hän saa palkkaa noin miljoona euroa vuodessa, joka on aivan liikaa.

Minun mielestäni Suomessa pitää panna palkkakatto palkkoihin. Tuo palkkakatto olisi viisi tuhatta ja eläkekatto olisi kaksi tuhatta euroa.

Eihän tuossa ole mitään järkeä, että duunareille maksetaan alle kaksi tuhatta euroa kuukausipalkkaa ja toimitusjohtajat saavat kymmeniätuhansia kuukaudessa. Miksi palkoilla on niin suuret erot?

Suomesta on muuttanut Kiinaan kuusikymmentä teollisuuslaitosta. Kiinassa on tuntipalkka nykyään kolme euroa tunnilta. Kiinalaiset tekevät töitä yhtä lujaa kuin suomalaiset.

Suomessa on valtava eläkehaitari ja suuret eläkkeet pitää alentaa. 1960-luvulla Suomessa tehtiin uusi eläkejärjestelmä. Tuo sama eläkejärjestelmä on voimassa Suomessa vieläkin.

Kun on viidenkymmenen tuhannen euron kuukausipalkka, eläke kuukaudessa on silloin neljäkymmentä tuhatta. Kyllä Suomessa on neljänkymmenen tuhannen euron kuukausieläkkeitä, joita saavat toimitusjohtajat. On myös alle tuhannen euron kuukausieläkkeitä ja niitä on kaikkein eniten.

Jorma Nurmiranta

Kauhajoki

Kommentoi