Lukijoilta: Pukinkulman päiväkodista

Sunnuntain 11.8. Pohjalaisessa oli juttu, jossa Pukinkulman päiväkodin johtaja hehkuttaa, miten mahtavaa on palata evakosta 15.8. Mukana oli kuva päiväkodin pihalta, joka oli todellisuudessa päiväkodin sisäänkäynnin puolelta. Siinä on parkkipaikat henkilökunnalle sekä paikat päiväkotiin lapsiaan tuoville vanhemmille, ei valmis. Piha on vastakkaisella puolella.

Päiväkotityömaa on vielä pahasti kesken ajatellen huomenna torstaina tapahtuvaa paluuta. Aluetta on aidattu valkoisilla työmaa-aidoilla, jotka eivät mielestäni täytä päiväkodin tuomia haasteita. Pienimmät ryömivät alta ja isommat kiipeävät yli.

Että päästiin piharemonttiin, piti ensin rakentaa uusi VPK:n autotalli ja sitten piti purkaa vanha autotalli. Purku alkoi 20.7. Työ eteni ripeästi talkoilla. Vajaan kahden viikon jälkeen alkoivat pihan maanrakennustyöt. Kuorma-auto ajeli pitkin päivää Näkinkujaa pitkin, vietiin ja tuotiin tavaraa. Varmaan laitteiden asettelussa on myös (toivottavasti) kuultu henkilökunnan toiveita. Pihahan muuttuu oleellisesti.

Päivittäin remonttia seuranneena ihmettelin, mikä on suunnitelmien ja valvonnan osuus. Tuntui, että pallo oli jätetty työmiehille, jotka toimivat kyllä tehokkaasti. Pihaan kasattiin liukumäkeä muistuttavaa kukkulaa, joka katettiin mullalla. Heinänsiemenet päälle ja jyräys. Seuraavana päivänä kukkulaa muutettiin. Taisi olla rajoihin nähden väärässä paikassa.

Sunnuntaina 11.8. oli vielä hiekkalaatikko nipussa tontin nurkalla. Puutarhakin on kuulemma laitettu uuteen uskoon. Missähän se puutarha on, vanhan paloautorakennuksen reunallako? Todellisuudessa piharemonttia ei ole tehty kesän aikana kuin muutama viikko.

Pihan aita kuulemma valmistuu syyskuussa. Palosaaren puolen meluaita on kesken, samoin yhdystieltä nousevan rampin puolen. Mitä tapahtuu, kun työporukka koneineen tulee paikalle. Päiväkodin lapset kirmaavat heti katsomaan mitä tapahtuu. Missä kunnossa ovat lapset kun hääräävät kivituhkapihassa ja huhtovat multamäessä?

Mihin lasten vanhemman jättävät autonsa? Näkinkuja on ainoa kulku päiväkotiin. Kuja on kapea ja ohitusmahdollisuuksia niukasti. Kujaa käyttävät myös paljon pyöräilijät. Kolarivaara on suuri, kun kaikilla on aamulla kiire.

Omakotirakentajan on hoidettava muuttotarkastus, ennen kuin päiväkodin väki voi muuttaa sisään. Silloin katsotaan tarkoin pihan turvallisuus. Pidetäänkö päiväkodissa vastaava tarkastus? Jos ei, niin päiväkodin vastaavalla on kova vastuu, jos jotain sattuu.

Minä ainakin jatkaisin evakkoaikaa, että saadaan aidat ja piha kuntoon.

Kari Vaara

Kolmen Pukinkulman päiväkotia käyttäneen lapsen paappa

Vaasa

Kommentoi