Lukijoilta: Raamattu ja ravintomme

Kasvisravinto-keskustelu on mielenkiintoinen aihe. Luojamme antoi meille taivaallisena tiedemiehenä ohjeet jo luomisessa kuinka koneistomme parhaiten toimii.

Enemmistö ihmiskunnasta on kautta aikain unohtanut annetut ohjeet, niin vanhalla kuin uudella ajanlaskumme ajalla.

1800-luvulla jKr. Jumala antoi samat ohjeet uudelleen, samalla annettiin laaja-alaista valoa kaikkiin Raamatun ilmoituksiin. Tämän tehtävän suostui vastaanottamaan eräs amerikkalainen 17-vuotias uskovainen tyttö. (Oman aikansa Greta Thunberg)

Hän sai noin 2 000 näkyä, joiden sanomat hän pitkän elämänsä aikana tallensi muistiin. Tekstit on käännetty suomeksikin ja niistä on julkaistu kirjallisuutta.

Näissä kirjoissa on esillä myös kasvisravinto ja sen hyvät vaikutukset. Tämä taivaan valo on otettu vastaan hyvin takkuisesti. Jumala on kuitenkin nähnyt hyväksi herätellä meitäkin tällä kasvisravinnolla yllättäen ilmastoaiheen kautta, koska seurakuntien kautta Raamatun ohjeiden vastaanotto ei ole onnistunut toivotulla tavalla. Tiede on aikansa harhailtuaan vahvistanut Raamatun ravinto-opin perusilmoitukset oikeaksi.

Jumalamme ei antanut ravinto-oppia ilmaston vuoksi, vaan luonteemme ja terveytemme hyvän kehityksen vuoksi. Runsaalla liharavinnolla on annetun kirjallisuuden mukaan päinvastaiset vaikutukset.

Vedenpaisumuksen jälkeen Jumala antoi luvan tiettyjen eläinten lihaa käyttää ravinnoksemme, mutta alkuperäisiä ohjeita ei kumottu. Syitä lihan käyttöön hillitysti oli mm. monipuolisen ravinnon riittävyys ja heikkenevä terveyden tilamme. Tietyt kasvikset eivät sovellu kaikille. Jeesus käytti ainakin leipää, kalaa ja hedelmiä.

Raamattu ei ole keittokirja, mutta taivaalliset hyvät periaatteet on kerrottu.

Raamatun ohjeiden noudattamisessa on aina oma siunauksensa. Eräs ”kasvispappi” kertoikin, että jos oikein elämällä heikkoudessamme sairastumme, voimme sairastaa hyvällä omallatunnolla.

Herätkäämme omaan aikaamme Jumalamme suunnitelmissa.

Erkki Turunen

Alajärvi

Kommentoi