Lukijoilta: Raamatun sukupuolimoraali on hyvin selvää

Matti Jaakkola (17.4.) väittää, että kristinuskon esittämä sukupuolimoraali on sekavaa ja epäloogista. Lisäksi hän väittää, että kristinusko on kielteinen sukupuolisuutta kohtaan. Lukemalla Raamattua selviää, etteivät nuo väitteet ole totta.

Vanhassa testamentissa esimerkiksi Laulujen Laulussa (Korkea Veisu) esitetään miehen ja naisen läheinen yhteys hyvin kauniisti. Luomiskertomuksessa Jumala itse sanoi, että mies liittyköön vaimoonsa ja he tulevat yhdeksi lihaksi. Uudessa testamentissa Paavali antaa hyvin käytännönläheisiä ohjeita avioelämään.

On totta, että kristinuskon piiriin, erityisesti katolisen kirkon vaikutuksesta on tullut vääriä raamatunvastaisia piirteitä. Siihen on vaikuttanut erityisesti kreikkalainen ja erityisesti gnostilainen vaikutus. Gnostilaisuus ja kreikkalainen filosofia usein sanoivat, että materia on pahaa ja henkinen hyvää. Raamattu päinvastoin pitää myös aineellisuutta tärkeänä. Tulihan Jeesuskin taivaasta ihmiseksi ja sai ruumiin... Ja Jeesus sanoi, että pahuus tulee ihmisen sydämestä (mielestä) eikä ruumiista.

Nykyään gnostilaisuus ilmenee mm. gender-ideologiassa, jonka mukaan ihmisen mieli määrää sukupuolen eikä fyysiset ominaisuudet. Homoseksuaalisuus myös hylkää fyysiset lainalaisuudet.

Jumala sääti, että miehen ja naisen liittoa ei saa rikkoa. Ja se säätämys onkin hyvin tärkeä niin perheen kuin yhteiskunnankin kannalta. Tutkimukset osoittavat, kuinka avioerot oikeasti haittaavat lasten tervettä kehitystä. Vakuutukset järkevästä avioerosta eivät muuta muuksi lasten kokemaa kärsimystä.

Ihminen on luonnostaan itsekäs ja haluaisi toteuttaa himojaan. Jumalan antamat käskyt antavat suunnan siitä, mikä on oikein ja terveellistä. Jokainen ymmärtää, että yhteiskunta ei pysy pystyssä, jos kaikki antautuvat himojensa valtaan seurauksista välittämättä.

On muistettava, että seksuaalisuuden toteuttaminen ei ole kuitenkaan maailman tärkein asia.

Tärkeintä on että ihminen löytää anteeksiantamuksen Jeesuksen sovitustyössä. Tämä löytö johdattaa ihmisen tuntemaan Jumalan. Anteeksiantamus ja Jeesuksen rakkauden kohtaaminen muuttaa ihmistä. Ihmiselle tulee halua tehdä Jumalan tahto, joskin kaikki edelleen on hyvin vajavaista.

Ja mikä tärkeintä, ihminen saa alkaa elämään ikuista elämää, jonka lopputulos on uusi kirkastettu ruumis (kuten Jeesuksella), jossa ei ole syntiä eikä sairautta.

Reko Kauranen

Vaasa

Kommentoi