Lukijoilta: Rakennetaan Vaasasta yhdessä Suomen vetovoimaisin ja viihtyisin kaupunki

Neljä vuotta sitten sain kunnian tulla valituksi Vaasa kaupunginvaltuustoon sen nuorimpana edustajana, olin tuolloin 25-vuotias. Näiden neljän vuoden aikana olen kehittänyt kaupunkia väsymättömästi yhdessä toinen toistaan upeampien valtuustokollegoiden kanssa. Onkin ollut mahtavaa nähdä, miten olemme saaneet monet pitkään suunnitelmissa olleet hankkeet vietyä yhteistyöllä valtuustossa maaliin – tuloksia on syntynyt.

Kokemukseni jo yli kymmenen vuoden ajalta politiikasta niin paikalliselta kuin valtakunnan tasolta on antanut hyvät työkalut kehittää Pohjanmaata ja Vaasaa. Vaikuttamistyössä verkostojen merkitystä ei voi liiaksi korostaa. Vahvat verkostot niin maakuntien välillä, valtakunnallisesti kuin kansainvälisestikin ovat ensiarvoisen tärkeitä. Yrittäjänä tiedän mitä arjessa kiinni oleva tekeminen on ja miten tärkeää on, että kaupunkia kehitetään käytännönläheisesti. Yrittäjänä tiedän myös joukkueen merkityksen, politiikka on mitä parhainta joukkuepeliä ja vain yhteen hiileen puhaltava joukkue menestyy.

Politiikassa työskennellessäni pyrin tuloksellisuuteen, ratkaisuihin ja maanläheisen maalaisjärjen käyttöön. Tarvitsemme kaupunkiin uusia ja trendikkäitä toimintoja ja moderneja toimintamalleja. Kaupungin tulee mahdollistaa, ei jarruttaa. Etenkin pienten yritysten ja yhdistysten asemaa tulisi Vaasassa parantaa, jotta saisimme uusia ja nälkäisiä nuoria nais- ja miesyrittäjiä luomaan työpaikkoja kaupunkiin. Vaasan kehittämisessä tarvitaan sellaisia henkilöitä keskeisimmille politiikan paikoille, joilla on visioita ja ideoita mutta myös kykyä ymmärtää ihmisiä.

Minulla on ollut tapana sanoa, että kaupunki on yhtä vahva kuin sen heikoin asukas on. Siksi meidän tulee muistaa kaupungin kehityksessä kaikki ikäluokkamme ja huolehtia myös heikoimmistamme. Ihmiset tulee saada rakastumaan tähän kaupunkiin.

Minun Vaasassani päätökset tehdään käytännönläheisesti, asukkaita ja yrityksiä kuunnellen. Vaasasta pitää rakentaa kaupunki, jota rakastetaan. Sellainen kaupunki, jossa haluaa viettää koko elämänsä. Kaupunki, jossa viihdytään ja josta löytyy elämää ja virikkeitä. Sellaista Vaasaa minä haluan olla rakentamassa jatkossakin kaupunginvaltuustossa ja eri luottamustehtävissä pohjalaismaakunnissa. Rakennetaan Vaasasta yhdessä Suomen vetovoimaisin ja viihtyisin kaupunki kaupunki.

Tommi Mäki (kok.)

toimitusjohtaja, yrittäjä

kaupunginvaltuutettu

kuntavaaliehdokas

Vaasa

Kommentoi