Lukijoilta: Rami Hietaniemi päätti hienon painiuransa

Painija Rami Hietaniemi päätti tyylikkäästi lähes kaksikymmentävuotisen painuransa itsenäisyyspäivänä Ilmajoki-hallissa.

Viimeisessä ja hyvin tunteikkaassa ottelussa Hietaniemi kukisti selvästi vuoden takaisen EM-mitalistin Ruotsin Zakarias Bergin.

Perhossa syntynyt Hietaniemi aloitti painin vasta 17-vuotiaana. Sitten hän alkoi harjoitella intensiivisesti mestaripainija Juha Ahokkaan opastuksella.

Määrätietoisen ja hurjan harjoittelun myötä Rami alkoi nousta 2000-luvulla kreikkalais-roomalaisen painin huipulle.

Ensimmäisen Suomen mestaruus tuli hänelle 85 kg:n sarjassa vuonna 2003.

Uransa aikana Hietaniemi kärsi useista loukkaantumisista. Kaiken lisäksi hänen oikean kyynärpäänsä hermo vahingoittui leikkauksessa vuonna 2013. Monet luulivat silloin, että hänen painiuransa on ohi. Mutta Hietaniemi oli eri mieltä. Loukkaantumisista huolimatta hän jatkoi jääräpäisellä sisulla uraansa.

Vuonna 2014 hän teki suomalaisen painin historiaa nousemalla toiseksi kansainvälisen painiliiton ranking-listalla. Perusteena olivat saman vuoden hyvät suoritukset painin World-cupissa ja Saksan GP-turnauksessa.

Hyvää ja taitavaa painia esittänyt Hietaniemi voitti urallaan 12 Suomen mestaruutta ja Pohjoismaiden mestaruuden 2010. Painiuran helmiä ovat MM-pronssi vuonna 2011 sekä EM-hopea vuonna 2014.

Suomalaisista miespainijoista ovat 2010-luvulla kyenneet arvokisamitaleihin vain Rami Hietaniemi ja Elias Kuosmanen.

On ollut ilo ja antoisaa seurata lähes kaksi vuosikymmentä Rami Hietaniemen menestyksellistä ja monivaiheista painiuraa.

Jarmo Sipilä

Seinäjoki

Kommentoi